Keski-Suomi kutsuu

MuSaFutsal kohtaa hyvässä nosteessa olevan KaDyn

Parin viikon tauko MuSaFutsalilta on lauantaina ohi, kun joukkue matkustaa Jyväskylään Kampuksen Dynamon vieraaksi. Ottelu Monnarilla alkaa klo 17.00.

Viime viikonlopun huilannut MuSaFutsal joutui luovuttamaan piikkipaikkansa Ylöjärven Ilvekselle, joka pelasi sunnuntaina FC Halikkoa vastaan ja voitti tuon ottelun. Liigan neljän kärki on pisteen välein viiden pelatun ottelukierroksen jälkeen. YIlves on 14 pisteen saldolla, ja sen perässä vaanii MuSaFutsal. Kumpikin joukkueista on voittanut neljä ottelua, ja kun keskinäisessä pisteet jaettiin 2 – 1 pirkanmaalaisille, niin YIlves kärjessä. Kolmantena on GFT ja neljäntenä majailee hyvään vireeseen äitynyt KaDy. YIlves pelaa torstaina HIFK:ta vastaan Pirkkolassa.

MuSaFutsal koki edellisessä ottelussaan pyhäinpäivänä kauden ensimmäisen tappionsa. YIlves kävi hakemassa Porista 2 – 3 vm. 2 – 2 ja. 1 – 1 (1 – 1) voiton pitkän kaavan mukaan. Ottelu oli kärkikamppailu ja se näkyi kaikessa tekemisessä kentällä. Jokaisessa tilanteessa väännettiin ja taisteltiin loppuun saakka. MuSaFutsalin maaleista vastasivat Netta Hannula ja jatkoajalla osunut Elina Setälä. Voittomaalikisassa ainoa onnistuja oli YIlveksen Rosa-Maria Siren.

KaDy pelasi viime viikonloppuna Ilveksen vieraana Tampereella. Dynamo haki kaksi pistettä 1 – 2 ja. 1 – 1 (0 – 1) voitolla. KaDyn maalit iskivät Emmi Rauhala sekä jatkoajan alussa osunut Iina Markkanen (1+1). KaDy on kauden avausottelun tappionsa jälkeen edennyt voitosta voittoon, joista tämä viimeisin oli ainoa, joka päättyi vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Joukkueet ovat historian saatossa kohdanneet kymmenen kertaa, joista MuSaFutsal on voittanut yhdeksän. Kerran KaDy haki voiton Porista voittomaalikisan jälkeen. Tuo tapahtui kaudella 2018-19 runkosarjan loppupuolella. Tuosta ottelusta ei montaa pelaajaa nähdä lauantaina Monnarilla, sillä MuSaFutsalissa pelasi neljä samaa kuin tälläkin kaudella. Dynamon luku on vieläkin pienempi, sillä Henni Parkkinen ja Kirsi Airikainen ovat ainoat. Airikainen ei tosin vielä tällä kaudella ole pelannut peliäkään. Tuolloin KaDyn maalia vartioinut Martta Perälä pelaa nykyisin MuSaFutsalissa. Viime kauden ottelut päättyivät kumpikin porilaisten juhliin. Joulukuun alussa pelattu ottelu Huhtasuon koululla päättyi 2 – 8 (0 – 7). Useampikin MuSaFutsal-pelaaja iski ottelussa useamman tehopisteen. Netta Hannula (4+0=4) ja Vera Mattila (3+0=3) olivat ahkerimmat maalipyssyt. Jasmin Ylikraka (0+3=3) ja Iina Heikkilä (0+2=2) jakoivat namupasseja kavereilleen. Heidi Malkki ja Niina Talvensaari kaunistelivat lukemia aivan loppuminuuteilla. Porissa taisteltiin liigapisteistä runkosarjan lopussa. Tuolloinkin MuSaFutsal sai kolme pistettä plakkariinsa, kun vieraat kaatuivat 4 – 3 (2 – 1) lukemin. Helmiina Luoma (2+0=2) iski kahdesti sekä Minttu Ylikraka (1+1=2) summasi enemmän kuin yhden tehopisteen. Luoma lähtee lauantaina mukaan paikkaamaan poisjääntejä. Hän on alkukauden aikana pelannut MuSaFutsal2-joukkueessa Kakkosta.

Liigan pistepörssiä johtaa MuSaFutsalin Netta Hannula (7+8=15). Toisena on maalikuningatar-tittelissä kiinni oleva GFT:n Emilia Jokisalo (11+3=14). Hannulan lisäksi porilaisjoukkueen pelaajista pörssin kärkikahinoihin mahtuu muutkin enemmän pelejä pelanneet pelaajat. Jasmin Ylikraka (7+5=12), Anni-Elina Luotonen (8+2=10), Elina Setälä (5+5=10), Sini Lauermaa (4+5=9) sekä Iina Heikkilä (2+5=7) mahtuvat kaikki TOP-20sta. KaDyn tehokkain on ollut YIlveksen KaDyyn vaihtanut Emmi Rauhala (7+0=7). Vilma Terävä (3+4=7) on iskenyt myös seitsemän tehopistettä. Viidessä tehopisteessä ovat HIFK:sta saapunut Anna-Kaisa Hannuksela, Heidi Malkki sekä Sofi Salonen. Kaikki kolme ovat summanneet tehot 2+3=5.

Maalivahdeista MuSaFutsalilla Siiri Lilja on pelannut kolme ottelua ja Martta Perälä kaksi ottelua. KaDylta Maria Halla-Aho pelasi neljä ensimmäistä ottelua, mutta viime viikonloppuna oli torjuntavastuussa Aliisa Terävä. Ketään neljästä pelanneesta maalivahdista ei ole vielä tällä kaudella avannut pistetiliään.

KaDyn joukkue on uusiutunut joltain osin viime kaudesta. Emmi Rauhala saapui Ylöjärveltä ja isolta kirkolta Keski-Suomeen siirtyi Anna-Kaisa Hannuksela. Sofi Salonen saapui naapuriseura Liikunnan Riemusta, joka pelaa Ykkösessä. Sanni Toivanen vaihtoi myös Ykkösen Liigaan, kun KuPS:n keltainen vaihtui Dynamon punamustaan. Toivasella tosin on liigakokemusta kahden ottelun verran kaudelta 2015-16, jolloin hän edusti SiPS Futsalia. Omista B-tytöistä on liigarinkiin noussut täksi kaudeksi useampikin pelaaja. KaDylta oli myös edustusta Suomen paidassa Vantaan EM-karsinnoissa, kun Hannuksela sekä Heidi Malkki olivat joukkueen vahvuudessa. Kaksikosta Malkki ei pelannut ja Hannukselalle kertyi muutamia vaihtoja parissa ottelussa. Joukkuetta luotsaa tälläkin kaudella Mikko Kytölä. Hän pelaa itsekin KaDyn miesten joukkueessa ja on juhlinut useasti Suomen mestaruutta. Hänellä on vyöllään useampi kymmenen pelattua maaotteluakin.

Jos et pääse saapumaan Monnarille, niin Ruutu+ palvelusta ottelu tulee suorana lähetyksenä.