Kausi pakettiin tasapelillä - "Tämä on yhteinen juttu"

<p>Länsirannikon herruutta ei tällä kertaa jaettu (Kuva: UrheiluSuomi.com)</p>

Länsirannikon herruutta ei tällä kertaa jaettu (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Kauden viimeinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin

MuSan upea ensimmäinen kausi vuosikymmeniin Ykkösessä päättyi sunnuntaina Turussa TPS:ä vastaan maalittomaan tasapeliin. Porilaisten kausi päättyi viidenteen sijaan, TPS puolestaan jatkaa taistelujaan Veikkausliigan karsinoissa.
Ottelu oli tasainen ja ensimmäisellä puoliskolla molemmilla oli paikkansa. MuSa kolisutteli muun muassa Takanori Yockochin toimesti ylärimaa. TPS:n paikat tulivat Oskari Jakoselle ja Jani Virtaselle, mutta Tomi Mikkelssonin maali pysyi myös puhtaana.

Toisella jaksolla MuSa sai entistä enemmän pelistä kiinni ja oli parempi joukkue. Taka pääsi toista kertaa yrittämään nokikkain TPS-maalivahdin Miikka Mujusen kanssa, mutta japanilainen ei onnistunut viimeistelyssä. Paikkoja pystyttiin luomaan tarpeeksi, jotta voitosta oltaisiin pelattu, erityisesti toisella puoliskolla, mutta valitettavasti maaliin saakka palloa ei saatu. Loppua kohden TPS pääsi pari kertaa vaarallisesti hyökkäämään. 79. minuutilla Jakonen pääsi koittamaan ja miehellä oli jopa tyhjä maali edessä, mutta MuSan onneksi mies laukoi tolppaan. TPS pääsi vielä tolpasta tulleeseen irtopalloon, mutta MuSan puolustus uhrautui ja blokkasi loput yritykset. Maaleja ei siis tällä kertaa Turussa nähty. Myöskään Länsirannikon herruutta ei jaettu, kun joukkueiden kohtaamiset tasapelin myötä menivät tasan.

Ville Ulasen kommentit pelin jälkeen

"Hyvä ottelu, saatiin ladattua loistava asenne, joka antoi mahdollisuuden noudattaa taktiikkaa. Rehellisesti sanottuna meillä oli paremmat paikat voittoon tänään, vaikka niitä oli muutama myös TPS:llä."

"Usko omaan juttuun oli myös tänään isossa roolissa ja jokainen pelaaja täytti roolinsa. Hieno kausi saatiin päätökseen ja iso kiitos porilaisille ja meidän matkassa olleille. Ensi kaudella nähdään taas. Tämä on yhteinen juttu. Kiitos!"

Upea kausi takana - korkein sijoitus seuran historiassa

Nousijajoukkuetta MuSaa ennustettiin yleisön ja osittain myös asintuntijoidenkin toimesta putoajaksi takaisin Kakkoseen. Joukkue kuitenkin näytti epäilijöilleen isosti ja parhaimmilaan joukkue taisteli vielä elokuussa liigakarsintapaikasta ja oli TOP-3 joukkue. Syksyn peleissä kuitenkin muun muassa loukkaantumiset sotkivat peliä ja joukkue "tipahti" lopulta viidenneksi kärkikolmikosta.

Kukaan ei kuitenkaan edes odottanut porilaisten taistelevan kärkisijoista. Joukkue ennen kautta asetti itselleen tavoitteeksi olla kuudes, olla siis paras joukkueista, jotka eivät asettaneet tavoitteekseen nousua. Sen sijaan taakse jäi esimerkiksi ehkä suurimpana nousijasuosikkina pidetty AC Oulu ja kirsikkana kakun päällä viides sija, eli tavoitteeseen päästiin ja sen yli. Viides sija Ykkösessä on seuran historian korkein. MuSa pystyi myös voittamaan jokaisen Ykkösen joukkueen, lukuun ottamatta Veikkausliigaan nousevaa FC Hakaa.

Upea ja fantastinen kausi siis takana. Tässä vaiheessa on vielä kiitettävä koko MuSa-yhteisöä, erityisesti seuran kannattajia, yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia!

Ensi kaudella jatketaan, tämä on meidän yhteinen juttu. #HALAMUSA

Kausikortit ensi kaudelle linkkipainikkeesta.


Kommentit