Katkon paikka lauantaina

MuSaFutsal etenisi voitolla välieriin

Porin Urheilutalolla pelataan lauantaina pitkästä aikaa playoff-tason futsalia. Edellisen kerran playoff-peli pelattiin kaudella 2008-09, kun Porin Palloilijat olivat miesten futsalliigassa lopulta pronssilla. Tulevana lauantaina MuSaFutsal pelaa välieräpaikasta naisten futsalliigan puolivälierien toisessa ottelussa. Viime viikon lauantaina alkoi puolivälieräsarja Vaasalaista FC Sportia vastaan vierasottelulla, jonka porilaiset voittivat lukemin 3 – 4 (0 – 2) ja tarrasivat kiinni välieräpaikkaan.

Vaasassa ottelu oli vieraiden hallinnassa lähes koko 40 minuuttia. Avaus 20 minuuttisen jälkeen MuSaFutsal johti 0 – 2 ja toisen jakson alkuun porilaiset menivät 0 – 3 johtoon. Sport käytti hyvin hyväkseen MuSaFutsalin todella mustan pari minuuttisen ja tasoitti ottelun. Lopulta Jasmin Ylikrakan pommi etuyläseen ratkaisi ottelun vieraille. MuSaFutsalin Milla Ljungman teki ottelussa tehot 1+2=3 ja Ylikraka pommitti kaksi häkkiä. Anni-Elina Luotosen saldo oli 1+1=2. Elina Setälä sai syöttöpisteen voittomaaliin, ja tehopiste oli Setälälle kaikki kilpailulliset ottelut huomioon ottaen 200.s.

Joukkueet ovat nyt pelanneet kolme kertaa vastakkain tällä kaudella. Kaikki ottelut ovat päättyneet vierasvoittoihin, mutta nyt on MuSaFutsalilla vakaa aikomus rikkoa toi rekordi ja napata jo lauantaina välieräpaikka itselleen. Keskinäisten otteluiden tehokkain on ollut Jasmin Ylikraka, jonka kolmen ottelun tehot ovat 4+3=7.

Valmentaja Juha Helander lähtee lauantain otteluun levollisin mielin. ”Tottakai parantaa pitää kaikessa tekemisessä”, kertoo Helander ja jatkaa ”Erityisesti viimeistelyyn lisää tehokkuutta ja pallonhallintapelaamiseen malttia ja rohkeutta lisää.” Joukkueen ilmeeseen hän on tyytyväinen ja kertoo tekemisen tason olevan parempaa kuin koskaan ennen, joten lauantain peliin on kiva lähteä.

Yksi joukkueen runkopelaajista Elina Setälä luottaa omiinsa ja lähtee luottavaisin fiiliksin ensimmäiseen kotimatsiin pleijareissa. ”Jotain yllättävää saattaa olla tulossa lauantaina, joten laita solidsport.com/musafutsal auki ja näe mitä se voisi olla”, kertoi Setälä.

Otteluun ei valitettavasti edelleenkään saa ottaa yleisöä, mutta siis solidsport.com/musafutsal kautta ottelun näkee pientä maksua vastaan. Ottelun selostaa MuSaFutsalin tiedottaja Janne Helander.

Kuva: Teemu Grönroos