Iina Heikkilä jatkaa MuSaFutsalissa

Kahden kullan pelaaja nousi kesällä maajoukkueleiritykseen​​​​​​​

Kaksi kautta MuSaFutsalissa pelannut Iina Heikkilä jatkaa pelaamistaan tutussa ympäristössä. Jatko Porissa oli helppo päätös. 42 ottelussa on Heikkilä pukenut Salama-paidan ylleen. Näissä otteluissa on tehopisteitä tullut yhteensä 12+8=20. Plus-miinus-tilastossa Heikkilän saldo näyttää +39. Oman joukkueen tehdessä maalin on Heikkilä ollut kentällä 79 kertaa ja vastustajan osuessa Heikkilä on ollut viivojen sisällä 40 kertaa. 16 playoff-ottelua kahteen vuoteen toi saldon 7+5=12, joista viime kauden pleijareissa Heikkilä teki noista pinnoista 5+5.

Nyt tulevan viikonlopun Heikkilä viettää Tampereella maajoukkueleirillä, joka on hänelle ensimmäinen laatuaan. Vahva viime kausi oli loistava ”statement” ja maajoukkuevalmennus valitsi Heikkilän tulevalle leirille.

Kuva: Janne Hirvensalo

Kuva: Janne Hirvensalo

”Kuittailuun ei varaa”

Iinalle on nyt siis kaapissaan kaksi SM-kultaa, joka on yksi enemmän kuin hänen isällään Tommilla, joka voitti jääpallon SM-kultaa porilaisen Narukerän riveissä 1999. Vaikka kultamitalit ovat tyttären hyväksi, niin Iina kertoo, että ei hän kuitenkaan vielä pysty kuittailemaan, sillä isä-Tommilla on 10 SM-mitalia.

Tulevasta maajoukkueleiristä kysyttäessä, niin Heikkilä toteaa kutsun olleen yllätys, mutta todella positiivinen sellainen. Jo itse kutsu toi hänen tekemiseensä lisämotivaatiota. Leiriltä hän haluaa ottaa kaiken mahdollisen opin irti ja siirtää opittuja asioita mahdollisimman paljon omaan tekemiseen. Jännitystä on ilmassa, eikä hän sitä kiistämään edes lähde. Hän jatkaa samaan syssyyn, että ”omat tutut joukkuekaverit helpottavat kyllä varmasti jännitystä ja uskon heidän tuovan tietynlaista varmuutta omaan tekemiseen.”

Tulevasta kaudesta puhuessa Heikkilä kertoo fiiliksen olevan sopivan odottava ja häneen mukaansa on kiva nähdä, että mitä tuleva kausi tullessaan. Tulevalla kaudella Heikkilä haluaa saada paljon vastuuta ja auttaa joukkuetta parhaimpaan mahdolliseen suoritukseen. ”Haluan nostaa omaa tasoa hyökkäyspäässä”, lopettelee Heikkilä.

Heikkilä on nyt neljäs pelaajajulkaisu. Ensimmäiset kolme olivat Siiri Lilja, Martta Perälä sekä Anni-Elina Luotonen. Tulevana viikonloppuna maajoukkue leireilee siis Tampereella ja MuSaFutsal jatkaa pelaajasopimus uutisia taas ensi viikolla.

Kuva: Pekka Tuominen

Kuva: Pekka Tuominen