”Hyvää saa kylvää kukkuramitalla, elämä kyllä tasaa ylimääräiset.”

Musan Salama 60v

originaali logo

originaali logo

Paljon onnea 60-vuotias Musan Salama!

10.4.2020 sisältää historian havinaa monelta osin, yhtenä osana historiaa täyttää Musan Salama vuosia.

Kiireisen arjen keskellä koronaviruksen aiheuttama tauko on helpottanut kehittämään seuraa niissä asioissa mitä ei arjen keskellä ole ehditty. MuSan toimintasuunnitelman osalta yksi vuoden tärkeimmistä asioista on laatujärjestelmän kehittäminen. Olemme seurana olleet järjestelmässä mukana mutta sen kehittäminen on unohtunut ja jäänyt muiden asoiden keskelle. Seuraan on vuosien saatossa kerääntynyt erilaisia toimintatapoja ja dokumentteja ja niitä löytyikin prosessin aikana sieltä ja täältä. Nyt voidaan ylpeänä todeta että olemme suorittaneet tästä prosessista yhden vaiheen kun materiaalit valmennus-ja kasvatuksen osalta on auditoitu ja julkaistu. Työ jatkuu mutta Musan Salamalla on nyt olemassa pohja, johon työ juniorien kanssa tulevina vuosina voidaan perustaa. Linjaukset perustuvat seuran 60-vuotiseen historiaan mutta pyrkivät tuomaan mukaan ajan haasteet sekä tarttumaan niihin siten, että uutta historiaa ollaan jo valmiit luomaan.

Tänä päivänä Musan Salama näyttäytyy ulospäin eteenpäin pyrkivänä seurana. Seuran edustusjoukkue pelaa Ykkösessä ja on maakunnan lippulaiva futiksessa. Viime vuonna se pelasi parhaan kautensa seuran historiassa, ollen sarjassa 5. Seuran historia näyttäytyy erittäin rikkaana ulospäin. MuSa on seura, jossa on särmää. Se ei ole särmistään hiottua ja teräviäkin mielipiteitä kentin laidalta aika ajoin ilmentyy. Ehkä sitä Porissa, varsinkin jalkapallossa vaaditaankin.

Jalkapallo liikuttaa eniten lapsia tässä kaupungissa ja sen merkitys kaupungille myöskin on erittäin iso kun tarkasteluun otetaan sen laajemmat vaikutukset (sosiaaliset, terveydelliset). Nostetaan esiin muutama seikka, jotka tulevat tulevina vuosina antamaan suuntaviivoja futiskentälle. Resurssit tulevat olemaan niukkoja. Lasku tästä kriisistä tullaan maksamaan joskus. Kun resurssit ovat niukkoja, tarvitaan kekseliäisyyttä, luovuutta ja yhteistyötä. Sitä tullaan tarvitsemaan myös porilaisessa jalkapallossa. Omat egot sivuun ja pelaaja ja peli keskiöön. Niin vanhempien, valmentajien, seuraihmisten kuin pelaajienkin osalta. Tämän pitää lähteä seuroista. Toinen asia, joka edellisiä alleviivaa, on se, että koko ajan ikäluokat lapsissa muuttuvat pienemmiksi ja lajien välinen kilpailu on samaan aikaan kasvaa. Jalkapallo kilpailee Porissa koko ajan toisten lajien lisäksi itsensä kanssa.

Jalkapallo on Porissa iso asia ja sillä on vaiherikas ja menestyksekäs historia. Näyttäytyy absurdina kun yrittää jollekin selittää että vain 20 vuotta sitten Porin Stadionilla nähtin Ronaldinho ja PSG. Nykyiset juniorit eivät ole näitä aikoja nähneet. Monet vanhemmat muistavat nuo hienot ajat. Nykyisille junioreille tarvitaan uusia tarinoita, ne saa pienen mielen unelmoimaan ja kehittämään itseään. Viime vuonna Taiki Kagayama sai aikaiseksi tällaista ilmiötä, tänä vuonnakin vielä pelataan pelejä, ollaan silloin valmiita kaikki nauttimaan.

Musan Salama

toiminnanjohtaja

Kari Löytökorpi

MuSan 60-v. juhlia piti viettää 9.4, mutta nämä juhlat ovat nyt siirtyneet hamaan tulevaisuuteen. Seuran huomionosoitukset voi tässä tilanteessa osoittaa tilille: FI52 4450 0010 1416 92, viestikenttään 60-vuotiasta onnitellen.