Huippukamppailu Porissa sunnuntaina

Hyvävireinen HIFK FS saapuu MuSaFutsalin vieraaksi

Kuukauden tauon jälkeen kotikentälle palaava MuSaFutsal saa vieraita maamme pääkaupungista, kun HIFK FS saapuu Poriin. Tyhjille katsomoille pelattava ottelu käynnistyy klo 16.00 ja näkyy selostuksen kera solidsportin kautta.

Joukkueet ovat kärkitaistossa kumpikin. HIFK on 29 pisteellään kärkipaikalla yhdessä Ilveksen kanssa ja porilaiset ovat kaksikkoa vain pisteen perässä. Ilves on pelannut yhden ottelun muita kärkikolmikon joukkueita enemmän. MuSaFutsal on sarjan puolivälissä iskenyt komeat 62 maalia. Omiin on mennyt 27 palloa. HIFK:n maaliero on 46 – 20.

MuSaFutsalin edellinen ottelu on kahden viikon takaa, kun joukkue kävi Jyväskylässä KaDyn vieraana. Kotiinpäin lähdettiin 2 – 4 (0 – 1) voitolla. Anni-Elina Luotonen iski Monnarilla hatullisen ja ex-KaDy Martta Perälä pelasi maalilla upean ottelun. HIFK vietti viime viikonlopun pohjoisessa, josta se haki täydet kuusi pistettä. Lauantaina kaatui FTK ja sunnuntaina FC OPA. Tuleva ottelu on joukkueiden toinen tällä kaudella. Tämän kalenterivuoden ensimmäisenä lauantaina joukkueet kohtasivat Pirkkolassa, jossa kotijoukkue HIFK oli parempi maali-ilottelussa lukemin 8 – 5 (3 – 2), joten kotijoukkue lähtee revanssimielellä hakemaan voittoa tähtipaidoista.

MuSaFutsalin tehokkain pelaaja on ollut Netta Hannula tehopistein 16+9=25, joka riittää koko liigan pörssin toiseen tilaan. Ilveksen Tiia Juntikka (25+10=35), joka on repinyt jo eroa perässä tuleviin. Porilaisten neljä seuraavaksi tehokkainta mahtuu myös koko liigan pörssin TOP-12:sta. Elina Setälä (13+10=23), Jasmin Ylikraka (9+10=19), Milla Ljungman (9+6=15) sekä Anni-Elina Luotonen (10+4=14) mahtuvat kirkkaasti YLE:n teksti-tv:lle. HIFK:n tehokkain on ollut joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela tehoilla 9+8=17. Seuraavaksi tehokkaimpia ovat olleet kolmikko Hilla Romppanen (5+4=9), Hanna Halonen (5+4=9) sekä ex-MuSaFutsal ja tv:stäkin tuttu Tuula Siren (3+6=9). Hyvää kautta pivotina pelaava Ilona Mikkelä on kasannut 2+6=8 tehopistettä.

MuSaFutsalin kokoonpanoon tulee pienoisia muutoksia edellisistä otteluista. Viime peleistä pois olleen Netta Hannulan pelaaminen ratkeaa pelipäivän aamuna. Hän loukkasi joukkueiden edellisessä ottelussa vuoden toisena päivänä.

Ottelu pelataan siis tyhjille katsomoille, mutta solidsport.com/musafutsal kautta ottelun näkee pientä maksua (4,90€) vastaan selostuksen kera.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com