Finaalista kehkeytyi trilleri

MuSaFutsal otti ensimmäisen kiinnityksen jatko-ottelun voitolla

Naisten Futsal-liigan finaalisarja vuosimallia 2021 – 2022 käynnistyi lauantaina Porin Urheilutalolla. MuSaFutsalin vastustaja finaaleissa on FTK Torniosta. Joukkueet esittivät yli 200-päiselle yleisölle mitä mahtavimman futsalelämyksen, joka kesti kaikkiaan 50 minuuttia, sillä varsinainen peliaika ei tuonut joukkueiden välille eroa.

Ottelu tarjoili alusta lähtien hienoja sommitelmia ja tilanteita kumpaakin päähän. Finaalisarjan avausosuma syntyi ajassa 05.01. MuSaFutsalin Netta Hannula pelasi rajapotkun lyhyenä, josta Elina Setälä laukoi tarkasti pallon takatolpan juureen. Muutama minuutti myöhemmin sama kaksikko oli asialla toistamiseen. Hannula pelasi pallon maalille oikealta kaistalta. Setälä oli hiipinyt taka-alueelle, johon oli jäänyt ihan yksin. Hän ei paikastaan erehtynyt ja vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Samalla FTK otti aikalisän. Ottelu eteni tasaisena ja kummassakin päässä maalivahdit esittivät parastaan. MuSaFutsalin Siiri Lilja nollasi upeilla vastaantuloillaan vieraiden yrityksiä ja toisessa päässä Senja Keisu venytti useisiin jalkatorjuntoihin. Finaalin arvoista vääntämistä ja kaksinkamppailuita nähtiin avausjaksolla useita. Maaleja ei enää enempää avaus 20 minuuttinen tarjonnut.

Toinen jakso eteni sekin tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue pystyi luomaan tilanteita, mutta jakson avausmaali nähtiin vasta ajassa 27.51. Emma Heikkilä laukoi rajapotkun kotijoukkueen pelaajan kautta reppuun ja kavensi tilanteen. Kavennusosuman jälkeen vieraat olivat pelin päällä ja kotijoukkue vähän hätäili omassa tekemisessään. MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander reagoi tähän ottamalla aikalisän. Muutama minuutti myöhemmin oli FTK:n Tiia Juntikalla loistotontti tasoittaa ottelu, mutta Lilja venyi jalkatorjuntaan. Vastahyökkäyksestä Hannula laukoi karat sisään, kun ensin Keisu oli torjunut Anni-Elina Luotosen laukauksen eteensä. Viitisen minuuttia ennen loppua FTK otti aikalisän, jonka jälkeen melko pian he ottivat viidennen kenttäpelaajan kentälle. Lyhyen pyörittelyn jälkeen Juntikka löysi takatolpalta Sanni Päkkilän, joka ohjasi pallon verkkoon. Vieraat jatkoivat heti paikan tullen viidellä pelaamista. Tasoitusosuma syntyi ajassa 37.22, kun Heikkilän kova laukaus painui takakulmaan. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä ei kunnollisia tilanteita nähty ja edessä oli 2x 5 minuutin jatko-ottelu.

Yleisö sai koko rahan edestä nähdä tapahtumarikkaan finaaliavauksen. Jatko-ottelun toisella minuutilla ensin Hannula käytti vieraiden harhasyötön hyväkseen ja vei kotijoukkueen johtoon. FTK tasoitti heti seuraavasta hyökkäyksestään, kun Juntikka taituroi itselleen tekopaikan eikä erehtynyt. Ajassa 47.30 nähtiin ottelun lopun kannalta käänteen tekevä tilanne. FTK:n Emma Heikkilä katseli punaista korttia ja MuSaFutsal pääsi ylivoimalle. He eivät jättäneet sitä käyttämättä, vaan Hannula löysi taka-alueelta Luotosen, jonka laukaus painui pitseihin ajassa 47.57. Lopussa FTK haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta ei siinä enää onnistunut ja näin MuSaFutsal otti askeleen lähemmäs mestaruutta 5 – 4 ja. 3 – 3 (2 – 0) voitollaan. Joukkueiden parhaina palkittiin Netta Hannula (MuSaFutsal) ja Tiia Juntikka (FTK).

Voitot on nyt MuSaFutsalille 1 – 0 ja kolmella voitolla jompikumpi kruunataan Suomen mestariksi. Ensi viikolla karavaani siirtyy pohjoiseen. Lauantaina ja sunnuntaina pelataan Torniossa. Molempina päivinä pelit alkavat klo 15.00. Tarvittaessa neljäs ja viides finaali pelataan jälleen Porissa.

Kuva: Janne Hirvensalo

Kuva: Janne Hirvensalo