Finaalisarja alkaa Stadin valoissa

MuSaFutsalin historian ensimmäinen finaalipeli pelataan sunnuntaina

Finaalissa MuSaFutsal saa vastaansa niin ikään ensikertalaisen näissä peleissä, sillä helsinkiläinen HIFK FS kaatoi välierissä GFT:n ja eteni finaaleihin. Suomen mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Sarjan avausmatsi pelataan Äitienpäivänä 9.5 klo 13.00 alkaen Helsingissä Pirkkolan parketille. Konfettisateeseen jompikumpi joukkueista pääsee seuraavana viikonloppuna, kun sarjan toinen osa pelataan lauantaina 15.5. Porin Urheilutalolla. Mahdollinen kolmas taisto käydään samassa paikassa sunnuntaina 16.5. Kumpikin Porin ottelu on aikataulutettu alkavaksi klo 15.00. Kaikki finaalit näkyvät Solidsportilta.

MuSaFutsal ja HIFK voittivat runkosarjassa kotiottelunsa. Kummatkin ottelut pelattiin tammikuussa. Ensin pelattiin Helsingissä, jossa HIFK otti pisteet kotiin lukemin 8 – 5 (3 – 2). Porissa MuSaFutsal oli parempi tennislukemin 6 – 0 (6 – 0). Keskinäisten kohtaamisten tehokkain pelaaja oli Netta Hannula, joka loukkasi vierasottelussa jo alkuminuuteilla, mutta Porissa iski tehot 3+2=5. Elina Setälä tehoili kummassakin pelissä tehot 1+1. Loistavaa kautta ja varsinkin keväällä oivaan vireeseen äitynyt Anni-Elina Luotonen iski yhteensä kolme häkkiä. HIFK:n Hilla Romppanen iski Pirkkolassa hattutempun ja joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela tehoili 2+1=3 pistettä.

Puolivälierissä kumpikin joukkue tarvitsi kolme ottelua edetäkseen välieriin. MuSaFutsal kaatoi FC Sportin ja HIFK FTK:n. Välierävaiheesta finaaliin joukkueet etenivät ilman tappiota otteluvoitoin 2 – 0. MuSaFutsalin jalkoihin jäi ACE ja HIFK kaatoi pääkaupunkiseudun derbyssä GFT:n.

Playoffien pistepörssin kärjessä on porilaiskaksikko Anni-Elina Luotonen (5+7=12) ja Netta Hannula (10+1=11) ennen HIFK:n Anna-Kaisa Hannukselaa (4+6=10). Myös MuSaFutsalin Jasmin Ylikraka (5+4=9) sekä HIFK:n Hilla Romppanen (3+4=7) ovat korkeilla sijoilla pleijareiden pörssissä.

Jo kolme hattutemppua playoffeissa iskenyt MuSaFutsalin Netta Hannula tuskin malttaa odottaa, että finaalisarja alkaisi. Runkosarjamatseista vierasottelusta jäi hapan maku, sillä Hannula itse loukkasi jo alkuminuuteilla. Kotiottelusta jäi parempi maku suuhun. ”Kotimatsi olikin mukavampi, kun pääsin pienen loukkaantumisen jälkeen takaisin kentälle ja oltiin joukkueena hyviä”, muisteli Hannula tammikuun keskinäisiä matseja. Välieristä hänen mukaansa ei tarvitse mitään isoja muutoksia tehdä. ” Tarvitaan rohkeutta ja uskallusta pallollisena, näin saadaan luotua maalipaikkoja. Isketään paikoista sisään ja puolustetaan uhrautuvasti”, kertaa Hannula yksinkertaista reseptiä HIFK:n kaatoon. Hän ei usko, että mitään saadaan tulevissa peleissä helpolla, vaikkei mitään poppakonsteja tarvitakaan. ” En usko, että tarvitsee mitään isoja muutoksia tehdä, vaan jatketaan hyvää pelaamista ja toivotaan ettei tule loukkaantumisia, niin uskon että meillä hyvät mahdollisuudet voittaa”, päätti Hannula pienen kyselytunnin.

Valmentaja Juha Helander lähestyy finaalipelejä hyvillä fiiliksillä. Mitään erityistä ei hänen mukaansa vaadita. ” Kuvioita on hiottu viime kesästä asti näitä pelejä silmällä pitäen, toki nyt vastustajan mukaan jotain pientä hienosäätöä tekemiseen. Meillä on huippuiskussa oleva maalivahti ja kentälle riittää myös laatua sen verran, että oma tekeminen kun saadaan pidettyä omalla tasolla, niin sen uskon riittävän”, kertoo Helander ajatuksiaan. Välieristä pitää hänen mukaansa parantaa vähän jokaisella osa-alueella, sillä ACE:a vastaan perustekemisen taso riitti voittoihin, mutta nyt on eri peli ja vastustaja kyseessä.

Naisten futsal-liigakausi saa siis huipennuksensa sunnuntaina alkavissa finaaleissa. www.solidsport.com/musafutsal kautta näet pelit suorana ja selostettuna.

MuSaFutsalin lento on kantanut jo finaaleihin asti.
​​​​​​​Kuva: Jani Virolainen