FINAALIIN

MuSaFutsal toista kautta putkeen finaalipeleihin

Jos torstaina oli porilaisissa havaittavissa jotain negatiivisia väreitä, niin sunnuntaina sellaiset loistivat poissaolollaan. Heti lähtiessä Porin Urheilutalolta oli havaittavissa, että tänään tärisee. Ottelun alusta lähtien koko joukkue oli ns. ”Zonessa”. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Anni-Elina Luotonen oli siirtää vierasjoukkueen tulostaululle. Vieraat iskivät kotijoukkuetta paremmin. MuSaFutsal puolusti sunnuntaina paremmin ja oli Siiri Liljan tukena paremmin. YIlves joutui laukomaan kaukaa, eikä sihti ollut kohdillaan. Avausmaalia saatiin odotella jakson puolivälin toiselle puoliskolle. Vieraiden prässi toimi ja Luotonen sai riistettyä pallon. Hän höpläsi pari vastustajaa ja lopulta maalivahti Unkurinkin ja löi tyhjiin, 0 – 1. Ottelu oli kiihkeä ja kaksinkamppailuita nähtiin useaan otteeseen. Elina Setälä katseli keltaista korttia, ja rike oli vieraiden kuudes, joten pallo vietiin kympin täplälle. Senni Viren ei epäonnistunut ja tasoitti ottelun ajassa 16.44. Pari minuuttia myöhemmin Netta Hannula ohjaa maalin edestä Luotosen syötön verkkoon ja vieraille pukukoppimaali ajassa 18.23. Taulle vieraiden johdossa 1 – 2.

Toiselle jaksolle tuli YIlves hanakasti lyöden kaikki puut uuniin mitä löytyy. Lilja oli maalillaan varma ja puolustuksen tuen avulla hoiti tilanteet mallikkaasti. Edelleen kotijoukkue joutui pääosin laukomaan kaukaa. MuSaFutsalilla oli paikkoja siirtyä kahden maalin karkumatkalle aiemminkin kuin lopulta siirtyivät. Tolpat kolisivat ja Unkuri hoiti loput. Lopulta ajassa 31.29 Hannula laukoi tarkasti alakulmaan ja räjäytti Porista saapuneet katsojat villeihin huutoihin. YIlves otti aikalisän ajassa 35.12, jonka jälkeen he lähtivät hakemaan osumia viidellä kenttäpelaajalla. Aikaa ei ehtinyt kulua kuin 24 sekuntia, ennen kuin kotijoukkueen Ella Lehtonen laukoi emännät maalin päähän. Vieraiden puolustusmuoto oli pikkuisen hajallaan ja kotijoukkue käytti armotta sen hyväkseen. YIlves jatkoii viidellä pelaamista, mutta muodossa pysynyttä MuSaFutsalia vastaan oli vaikea luoda tilanteita. Hannula löi pallon tyhjiin ajassa 36.33 riistonsa jälkeen. 11 sekuntia myöhemmin Hannula päivän neljännellään löi jo viimeistä niittiä YIlveksen arkkuun. Viisi sekuntia ennen loppusummeria Iina Heikkilä löi karat sisään maalin edestä ja loppulukemiksi 2 – 6. Joukkueiden parhaina palkittiin Senni Viren (YIlves) ja Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal).

Voitolla MuSaFutsal etenee toista kautta peräkkäin finaaliin. Voitot kirjattiin porilaisille lukemin 3 – 1. Finaalivastus on vielä avoin, sillä toisessa välieräparissa HIFK – FTK tilanne on 2 – 2. Ratkaiseva viides ottelu pelataan Helsingissä keskiviikkona.