FF Jaro-raportti - "Aikamoinen matsi oli tänään Pietarsaaressa"

Jaro tuli lisäajan maaleilla rinnalle - pisteputki kuitenkin jatkuu

MuSa suuntasi lauantaina Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi, jossa joukkueet taistelivat Ykkösen kolmannesta sijasta. MuSan kolmen maalin johto kuitenkin suli ja FF Jaro sai kahdella lisäajan maalilla tasoitettua lukemat 3-3 ja näin lopulta pisteet tasan. Kaikesta huolimatta MuSan esitys oli positiivinen, vaikka johto sulikin lopussa.

MuSa aloitti pirteästi ja se osoitti isännille heti, että tänään ei pisteet helposti irtoa. Ensimmäinen maali syntyi 13. minuutilla, kun kapteeni Jussi Välilä nousi korkeimmalle ja puski Taiki Kagayaman antaman kulmapotkun FF Jaron maalivahdin torjunnasta yläriman kautta maaliin. Noin kuusi minuuttia tästä ja kulman jälkitilanteessa Jaron pelaaja rikkoi Välilää ja vieraille tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asteli Joni Lämsä ja "Lämy" laittoi pallon varmasti maaliin. Sekä Välilälle että Lämsälle maalit olivat heidän kauden ensimmäiset.

0-3 oli jo ensimmäisellä puoliskolla erittäin lähellä, kun Rudi Dieter pelasi hienosti aivan vapaana olleelle Matias Sallilalle, joka päätti chipata maalivahdin yli, mutta vieraiden harmiksi pallo osui ylärimaan.

Toisella puoliskolla MuSan hyvät otteet jatkuivat ja se sai luotua muutamia hyviä maalipaikkoja ja pidettyä Jaron vastaavat minimissä. 70. minuutilla Lämsä pelasi Aleksi Pöntisen toiselta puolelta läpi ja Pönä ei erehtynyt, vaan laittoi pallon vasempaan alakulmaan. Myös Pöntiselle maali oli kauden ensimmäinen. Kaksi minuuttia tästä ja Jaro kavensi Papa Niangin osumalla. Tässä kohtaa ei kuitenkaan vaikuttanut olevan vielä mitään hätää johdon kanssa. Pientä paniikkia oli kuitenkin havaittavissa, kun Jaro tuli maalin päähän juuri 90. minuuttia tullessa mittariin. Ensin Walter Moore kavensi ja sitten Anthony Olusanya tasoitti viidennellä lisäminuutilla, kun pallo otti ensin kimmokkeen ja pomppasi täten Olusanyalle, eikä MuSan pelaajat saaneet laukausta blokattua. Näin päädyttiin tasalukemiin 3-3 ja joukkueet jatkavat edelleen jaetulla kolmannella paikalla. AC Oulun hävisi FC Hakalle ja näin Oulu on kaksi pistettä perässä.

Valmentaja Ville Ulanen oli johdon sulamisesta huolimatta tyytyväinen esitykseen, kun katsotaan kokonaisuutta.

"Aikamoinen matsi oli tänään Pietarsaaressa. Meiltä tosi kypsää esiintymistä ja vauhtia piisasi. 0-3 taululla, mutta Jaro kuitenkin kiri rinnalle. Olen isossa kuvassa tyytyväinen meidän esitykseen, Jaron kaksi viimeisintä maalia oltaisiin voitu pelata paremmin ja näin estää niiden syntyminen. Pitää kuitenkin muistaa, että pelattiin jälleen hyvin ja nimenomaan Jaro oli se joukkue, joka sai meiltä pisteen, ei toisinpäin."

"Työmäärä ja taktinen osaaminen olivat tänään mahtavalla tasolla. Erikoistilanteista tehtiin maaleja, niissä me ollaan oltu hyviä."

"Tottakai harmittaa, sillä voitto oli niin lähellä, mutta realiteetti kuitenkin on se, että Jaro haluaa nousta Veikkausliigaan ja me ollaan nyt hyvin pystytty vastaamaan näille muillekin joukkueille, jotka sinne hamuavat."

"Nyt ottelutahti muuttuu yksi peli per viikko-tahtiin ja päästään paremmin harjoittelemaan. Seuraavassa matsissa kohdataankin Haka kotona, joukkue , jolle ei voitu mitään ekalla kierroksella. Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten tällä kertaa käy."


Kommentit