FC Jazzin vieraaksi stadionille

Tulevana torstaina on luvassa kauden toinen derby, jossa FC Jazz isännöi tällä kertaa Musan Salamaa. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun hyvässä vireessä, joten varmasti mielenkiintoinen kamppailu on luvassa.

Taistelu kärkisijoista kovenee

Kakkosen B-lohko on äärimmäisen tasainen, jossa molemmat porilaisjoukkueet havittelevat kärkisijoituksia. FC Jazz on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena (26p) ja Salama seitsemäntenä (21p). MuSa on pelannut FC Jazzia ottelun vähemmän ja voitolla Salama nousisi kahden pisteen päähän Jazzista. Jazz puolestaan voittamalla onnistuisi kasvattamaan eroa MuSaan. Sarjaa johtaa Ilves-Kissat, joka on kerännyt 28 pistettä. Viimeisen säilyjän paikalla, eli sijalla 10 on GrIFK, joka on kerännyt 18 pistettä. Ensimmäisen ja kymmenennen välinen piste-ero on vain 10 pistettä, joten sarjan tilanne on vielä täysin auki.

Molemmat joukkueet kovassa vireessä derbyyn

Molemmat joukkueet löytyvät viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa kolmen joukosta. Honka Akatemia, FC Jazz ja MuSa ovat kukin keränneet viimeisestä viidestä ottelusta neljä voittoa. Salaman viimeisestä viidestä pelistä FC Jazz on ainoana joukkueena pystynyt kaatamaan Salaman, kun taas FC Jazzin viidestä viimeisestä pelistä vain Honka Akatemia on onnistunut voittamaan Jazzin.

FC Jazz on onnistunut tekemään tällä kaudella yhteensä 37 maalia, joista 17 on viimeistellyt brasilialainen hyökkääjä Firmino. Selvää on, että MuSan täytyy pitää Firmino ja muut Jazz-pelaajat hyvin pihdeissä, jotta pisteistä voidaan taistella. FC Jazz menetti derbyn alla pelaajan, kun Christian Harjanne lähti pelaamaan ja opiskelemaan rapakon taakse Tennesseehen.

FC Jazzin viimeiset 5 ottelua:
29.7. FC Jazz – VJS 4-1
22.07. FC Jazz – Honka Akatemia 0-1
17.7. Tampere Utd – FC Jazz 1-2
13.7. MuSa – FC Jazz 0-2
7.7. FC Jazz – GrIFK 3-1

MuSa on viime otteluissa onnistunut erinomaisesti pitämään vastustajan hyökkääjät kurissa ja varmasti sama teema tulee jatkumaan torstaina. MuSa on päästänyt viimeisessä viidessä ottelussa viisi maalia, joista kaksi Jazzia vastaan. Torstaina koko joukkueen puolustamisen pitää olla paremmalla tasolla kuin viime derbyssä.

MuSan päävalmentaja Ville Ulanen kertoo ajatuksiaan torstain derbystä:

"Torstaina on takaisinmaksun aika, se kiteyttää aika hyvin meidän fiilikset tulevasta ottelusta. Jotakin meidän tarvitsee tehdä toisin, jotta saadaan viimekertainen derbytappio käännettyä voitoksi. Se, mikä se muutos on, jää nähtäväksi."

"Pienet asiat ratkaisevat tällaiset ottelut ja me haluamme tehdä ne pienet asiat paremmin. Haluamme olla fyysisempiä, voittaa kaksinkamppailut sekä olla myös taktisesti Jazzia edellä. Liike on lääke aika useasti tässä lajissa. Viime pelin ilme oli meiltä aivan fantastinen, mutta siitä pitää vielä parantaa, mikäli halutaan taistella voitosta", Ulanen lopettaa.

MuSan viimeiset 5 ottelua:
29.7. Tampere Utd – MuSa 1-2
23.7. MuSa – HJS 1-0
13.7. MuSa – FC Jazz 0-2
9.7. SalPa – MuSa 1-4
4.7. MuSa – Klubi 04 3-1

Hieno tapahtuma porilaisessa urheilussa

Porin derbyt ovat olleet hienoja tapahtumia, jotka ovat keränneet hienon määrän ihmisiä lehtereille. Jazzviikon keskiviikkona pelattua derbyä seurasi 2010 silmäparia, joka on jo hyvä määrä Kakkosen tasolla. Toivottavasti tulevana torstaina vähintäänkin sama määrä silmäpareja löytää tiensä stadionille. Porin derbyjä ei pelata liian usein, joten älä missaa ottelua!

Derby on toistaiseksi kauden viimeinen, mutta mikäli kahden pelatun kierroksen jälkeen molemmat porilaisjoukkueet olisivat sarjataulukossa neljän parhaan joukossa, nähtäisiin syksyllä vielä yksi huikea derby lisää. Joten, tule paikalle katsomaan derbyä, jossa on loppukautta ajatellen molemmilla joukkueilla todella isot panokset!

FC Jazz - Musan Salama torstaina 4.8. klo 19:00 Porin stadionilla.

Kuva: Teemu Grönroos/TeemuGronroos.kuvat.fi

Kuva: Teemu Grönroos/TeemuGronroos.kuvat.fi