FC Jazz vei paikallisottelun jälleen

FC Jazzin ja Musan Salaman välinen ottelu potkaistiin käyntiin stadionin kesäisessä illassa. Ottelua oli saapunut seuraamaan 2847 silmäparia, joka on 837 ihmistä enemmän kuin ensimmäisessä derbyssä.

MuSa johtoon ensimmäisellä jaksolla

Ottelu alkoi FC Jazzin hallitessa palloa. Jazz löysi tiloja MuSan linjojen väleistä, joiden kautta Jazz pääsi etenemään hyökkäyksiin. Jazz saikin ensimmäisellä puoliajalla luotua vaarallista painetta MuSan päätyyn, mutta vaarallisille paikoille se ei juurikaan päässyt. Impton Söderlundin nosto yläriman päälle ensimmäisen puoliajan alussa oli Jazzin vaarallisin maalintekoyritys.

Musan Salaman peli oli sekavaa ensimmäiset puoli tuntia, eikä Salama päässyt montaa kertaa rauhassa rakentelemaan peliään. Ottelun 33. minuutilla MuSa sai hyökkäyksen päätteksi kulman oikealta puolelta, jota asteli antamaan Verneri Salminen. Pelaajat asettuivat jo tutuksi tulleeseen ruuhkakulmaan maalin eteen. Salmisen kulma tuli vaarallisesti etualueelle, josta se meni Jazz-puolustajan pään kautta maaliin. Maalin jälkeen Salama heräsi ja pystyi osallistumaan paremmin peliin. Vain muutama minuutti edellisestä kulmasta, kun MuSa sai jälleen kulman oikealta puolelta. Salminen asteli kulmalipulle ja hänen keskityksensä löysi Jussi Välilän pään, mutta pusku vain hieman yli Jazz-maalin. Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty, joten puoliajalle siirryttiin MuSan 0-1-johdossa.

FC Jazzille unelma-alku toiselle puoliajalle

FC Jazz sai heti toiselle puoliajalle unelma-alun, kun MuSan harhasyöttö keskialueella suuntautui Eino-Iivari Pitkälälle, joka laittoi puolenvaihdon Rasmus Laaksoselle. Laaksonen kuljetti rangaistusalueen rajaa pitkin ja laukoi vasemmalla jalallaan pallon maaliin. Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisissa ja hieman rikkonaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue pystynyt luomaan kauhean vaarallisia maalipaikkoja. Keltaisia kortteja nähtiin useita, jotka osaltaan myös rikkoivat pelin kulkua.

Ottelun 77.minuutilla helähtää. Täysin pimennossa tähän asti ollut Firmino sai syötön kymppialueelle Eino-Iivari Pitkälältä. Firmino eteni boksiin, jossa hän harhautti näppärillä kikoilla MuSa-puolustuksen, jonka jälkeen Firmino laukoi pallon takakulmaan. Maalin jälkeen MuSalle aukesi kaksi loistavaa maalipaikkaa. Vaihdosta kentälle tullut Santeri Kotila kuljetti pallon rangaistusalueella ja syötti pallon keskustaan Juuso Aallolle. Aallon laukaus blokattiin, jonka jälkeen pallo kulkeutui maalin eteen Matias Koskiselle, joka onnistui kuitenkin sutimaan pallon tolppaa hipoen ohi maalin.

Ottelun lähentyessä loppuaan MuSa loi painetta Jazzin päätyyn. MuSa sai hyökkäysalueella rajaheiton, josta Rudi Dieter heitti pitkää palloa boksiin. Kakkospallossa maalinedustalla oli jälleen Matias Koskinen, mutta Koskisen puskun onnistui Jazz-vahti Iulian kauhaisemaan yläkulmasta uskomattomalla loikalla. Lisäajan loppuhetkillä Firmino sinetöi ottelun huikealla yksilösuorituksellaan. Maalin jälkeen melko nopeasti ottelun erotuomari Kalle Mäkinen vihelsi pelin päättyneeksi. Näin Jazz onnistui voittamaan kauden toisenkin derbyn.

Joukkueen päävalmentaja Ville Ulanen kommentoi ottelua seuraavasti:

”Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan ja hienosti oli yleisöä saapunut paikalle. Ottelu tarjosi käänteitä, mutta Jazz oli kyllä pelillisesti parempi, onnittelut heille! He löysivät pelinavauksessa paikat edetä ja siinä me oltiin jäljessä. Matalalla prässillä saatiin heidän pelinavaamistaan hieman pois, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Ekan jakson lopulla erikoistilannemaalin jälkeen saatiin vähän juonesta paremmin kiinni ja tokalla puoliajalla muutettiin puolivälin kohdilla ryhmitystä neljän alakertaan, kun tuntui, että laitoihin tuli liian paljon tilaa. Sen myötä peli hieman parani tasapainoisemmaksi, mutta sitten Firmino harhautteli meiltä pari äijää ja iski voittomaalin. Meillä oli sen jälkeen kaksi parempaa paikkaa tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa Jazzilla oli enemmän laatua laittaa pallo sisään. Firmino on kyllä ihailtavassa vireessä.”

”Tällä kertaa Jazz oli parempi derbyissä, eikä pisteitä herunut meille. Nyt meidän pitää hankkia se etu muualta, jotta voidaan ottaa kärkeä kiinni. Ensi viikolla on mahdollisuus hypätä takaisin junaan, kun Ilves-Kissat saapuu Poriin. Sitä kohden lähdetään hommia tekemään.”

MuSa pelaa seuraavan kerran siis ensi viikon lauantaina 13.8. Porin stadionilla, kun vastaan saapuu Ilves-Kissat.

Kuva: Teemu Grönroos

Kuva: Teemu Grönroos