FC Haka-raportti: Ei jälkipolville kerrottavaa tänään

Haka jatkaa voittoputkeaan - porilaisilla ei ollut mitään saumaa

FC Haka oli perjantaina tyly isäntä kotikentällään, eikä antanut MuSalle mitään saumoja. Valkeakoskelaiset ottivat varman 4-0-kotivoiton ja jättivät porilaiset aseettomiksi.

MuSa oli vastaantulija melkein ottelun alusta alkaen. Pelin alussa vieraat pystyivät jonkin aikaa pitämään palloa ja saamaan muutaman kulman. Mutta pelin edetessä Haka otti hallintaa itselleen ja sen jälkeen MuSa oli aseeton sarjakärkeä vastaan.

Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta, kun Joni Lämsä kaatoi Haka-pelaajan pilkun arvoisesti. Anton Popovitch ampui pilkusta pallon yläkulmaan ja 1-0 lukemiksi. Toisen osuma syntyi 30. minuutilla, kun Popovitch tarjoili laidasta boksin sisällä vapaana oleelle Samuel Chidille, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Sama meno jatkui toisella puoliskolla, eikä MuSa päässyt todellisille maalipaikoille ja sitä kautta saanut kiriä käyntiin. Haka latoi vielä toisella jaksolla pallon kaksi kertaa MuSa-maaliin. Ensin Henri Malundama 49. minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin Chidi iski illan toisensa. Voitolla Hakalla on nousu suoraan Veikkausliigaan on erittäin lähellä ja tämä todennäköisesti ratkeaa ensi kierroksella.

Positiivista ottelussa oli seuran junioreiden Eero Lepistön, Farshad Malekyarin ja Rasmus Simulan debyytit Ykkösessä. Kaksi ensimmäistä saivat myös ensimmäiset minuutit kentällä.

Valmentaja Ville Ulasen kommentit:

"Haka oli juuri niin kova meille tällä kaudella, mitä taulukko näyttää heidän osalta. Meillä oli vähän erilainen lähestymistapa otteluun ja siinä onnistuttiinkin tiettyyn pisteeseen asti. Hakan tekninen tekeminen on tasolla, johon muut eivät vain yllä."

"Saatiin kyllä ajettua heitä vaikeisiin paikkoihin, mutta ekalla jaksolla, kun Haka pääsi niistä pois ja tasapäiseen hyökkäykseen, heilahti niistä maalit. Kyllä me taisteltiin, mutta kaikki kunnia vastustajalla, Hakan kuuluu nousta Veikkausliigaan."

"Pari uutta B-junioria teki debyyttinsä. Farshad Malekyar pelasi koko toisen jakson. Eero Lepistö pääsi lopussa kentälle. Pojat voivat olla tyytyväisiä otteisiinsa. Lisäksi Ronald Karlsson sai taas enemmän peliaikaa, mikä on tärkeää noin vuoden poissaolon jälkeen. Nyt takaisin arkeen ja treeneihin kiinni sekä valmistautumaan MYPA-matsiin. Hienoa kautta jäljellä vielä viisi ottelua!"

Seuraavaksi MuSa kohtaa ensi viikon lauantaina MYPA:n Myllykoskella klo 15.00.


Kommentit