Ennakko: Viime kauden Veikkausliigajoukkueen vieraaksi

(Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

(Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Vieraskiertue jatkuu - nyt suunnaksi Vaasa

Otteluennakon tarjoaa Länsi-Porin Uusi Apteekki

MuSa jatkaa kolmen pelin vieraskiertuettaan keskiviikkona Vaasassa, kun vastaan asettuu viime kaudella Veikkausliigasta tippunut VPS. Pelin oli tarkoitus olla kauden avausottelu lauantaina 27.6, mutta yhteisellä päätöksellä ottelua päätettiin siirtää heinäkuun puolelle.

MuSa ja VPS ovat kohdanneet viimeksi vuonna 2017 Suomen Cupin merkeissä. Tuolloin MuSa otti vaasalaisista päänahan 0-1-voitolla. Voittomaalista vastasi tuolloin seuralegenda Sami Rantala.

VPS on lähtenyt kauteen voitolla ja tasapelillä. Kauden avausottelu EIF:ä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta viimeisestä pelistä MYPA:a vastaan irtosi 1-0-voitto Samu Alangon maalilla. Voidaan kuitenkin todeta, että kauden ensimmäiset pelit ovat olleet nihkeitä vaasalaisten näkökulmasta.

VPS:n riveistä löytyy kosolti Veikkausliigakokemusta, esimerkiksi kokeneiden Sebastian Strandvallin, Steven Morrisseyn ja Ville Koskimaan muodossa. Tosin Morrissey on pelikiellossa keskiviikon ottelussa. Vaasalaisryhmä on silti alati vaarallinen ja varmasti tähtäävät kohti sarjan kärkisijoja ja paluuta takaisin Veikkausliigaan.

"Avausvoittoa lähdetään tietenkin hakemaan" - Tobias Laaksosen ennakkokommentit

MuSa sai viime pelissä pistetilinsä avattua, kun Kotkasta lähti piste matkaan hyvällä esityksellä. KTP-pelissä 63. minuuttia pelannut Tobias Laaksonen oli tyytyväinen KTP-peliin, vaikka alku oli haastava ja on innoissaan tulevasta haasteesta kohdata viime kauden liigajoukkue.

- Tasainen vääntö, missä meillä loppujen lopuksi oli paremmat paikat ja oltiin lähempänä voittoa kuin vastustaja. Alku oli vähän haastava, niin joukkueella kuin itselläkin, mutta pelin edetessä alkoi luonaamaan paremmin, pohtii Laaksonen.

- Hyvin palautuneena kiva päästä näin nopealla aikavälillä testamaan tasoa viime vuoden liigajoukkuetta vastaan. Ei kiinnitetä huomiota liikaa vastustajaan, vaan keskitytään enemmän omaan tekemiseen. Kova vääntö tulossa ja avausvoittoa lähdetään tietenkin hakemaan, ennakoi Tobias tulevaa.

"Kaiken pitää napsua kohdilleen" - päävalmentaja Ville Ulasen ennakkokommentit

- Yhteistuumin siirretty ensimmäisen kierroksen ottelu päästään pelaamaan tähän väliin. VPS halusi siirtää ottelun yleisömäärien vuoksi ja meillä olisi ollut Jussi Välilä pelikiellossa. Heillä puolestaan pelikiellossa olisi ollut Steven Morrisey. Tämän siirron myötä saadaan Välilä käyttöön, mutta Morriseyn pelikielto jatkuu vielä, joten siirto hyväksyttiin, kommentoi Ulanen ottelun siirtoa.

- VPS on kova joukkue ja pelaajien historiasta löytyy paljon sekä kokemusta Veikkausliigasta että europeleistä. Meillä tuo kokemus Ykkösen tasoltakin on vielä keräysasteella, mutta jollakin tapaa nuo erot amatööri- ja ammattilaisjoukkueen välillä pitää ottaa kiinni ja sitä me ollaan tässä välissä koitettu kuroa umpeen.

- Ollaan käyty videolta Vaasan pelityyliä läpi ja mietitty niitä tapoja pelata, joita sitten koitetaan keskiviikkona hyödyntää. Jos me saadaan ladattua itsemme taistelumoodiin sekä meidän tekninen tekeminen tukee tätä tilaa, on meillä mahdollisuus voittaa keskiviikkona. Kaiken pitää napsua kohdilleen, jotta voidaan kärkijengejä haastaa, mutta me uskotaan lujasti siihen, sanoo Ulle.

Ke 15.7. klo 19.00 VPS - MuSa @ Elisa Stadion

Ottelun näet Elisa Viihteeltä


Kommentit