Ennakko: Vieraskiertue päätökseen lauantaina Oulussa

AC Oulu oli parempi elokuussa Porissa. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

MuSan kolmen ottelun vieraskiertue päättyy lauantaina

Ennakon tarjoaa Länsi-Porin Uusi Apteekki

MuSa suuntaa lauantaina Ouluun sarjakärki AC Oulun vieraaksi päättämään kolmen ottelun vieraskiertueen, josta tuloksena on tällä hetkellä yksi tasapeli EIF:ä vastaan ja hieno voitto MYPA:a vastaan viime sunnuntaina.

AC Oulun alkukausi oli loistava ja joukkue on alusta saakka ollut sarjan kärjessä. Nyt viime aikoina peli on ehkä hieman yskähdellyt ja KTP ja FF Jaro ovat ottaneet oululaiset kiinni. Viime pelissä kuitenkin Oulu otti itseään niskasta kiinni ja haki ison sekä tärkeän vierasvoiton Kotkasta, jonka turvin kiipesivät takaisin piikkipaikalle. KTP:lla on kuitenkin peli vähemmän pelattuna ja piste-eroa on vain yksi. KTP:n tavoin myös Jarolla on 37 pistettä kasassa. Taistelu Veikkausliigaan suorasta nousijasta ja karsijasta tulee olemaan kova näiden kolmen joukkueen välillä.

Oulun menestys tällä kaudella on perustunut hyvään ja vahvaan puolustuspelaamiseen. Joukkue on päästänyt 18. ottelussa vain 13 maalia ja on vähiten maaleja päästänyt joukkue yhdessä KTP:n kanssa. Siinä kuitenkin missä KTP on tykittänyt 40 maalia, on AC Oulu tehnyt vain 26 maalia. Suurivoittoisia otteluita ei siis olla Oululta nähty hirveästi. MuSa puolestaan on tehnyt 33 maalia vastustajan verkkoon.

Oulun paidassa nähdään myös tältä kaudelta tuttu kasvo - Fareed Sadat nimittäin, joka siirtyi Ouluun kesken kauden. MuSan siirron jälkeen mies on pelannut Oulun paidassa kuusi ottelua, toistaiseksi vielä maaleitta. FF Jaro-ottelussa mies pääsi pelaamaan lähes 80. minuuttia.

Kova taistelu tulee olemaan myös Ykkösen neljännestä sijasta VPS:n, MuSa:n, EIF:n, MP:n ja KPV:n välillä. VPS pitää tällä hetkellä neljännettä sijaa 29 pisteellä, MuSa pisteen perässä ja puolestaan EIF on porilaisia pisteen perässä. MP:llä on 25 pistettä kasassa ja KPV:lla 24, joten nämä kaksi joukkuetta ovat myös iskuetäisyyden päässä.

MuSa haki viime pelissä upean 5-1-voiton MYPA:sta vieraskentällä, eikä jättänyt epävarmuutta siitä kuka oli kentän kuningas. Juuso Aalto viimeisteli hattutempun ja lisäsi johtoaan Ykkösen maalipörssin piikkipaikalla.

- Nyt on haaste se kaikkein kovin, sillä onhan AC Oulu sarjakärjessä. Viimeksi ei Porissa riittänyt paukut pistetilin kartuttamiseen. Kyllä meillä pitää olla päivänselvä suunnitelma ja toteutus, jotta voidaan taistella pisteistä, sanoo MuSan päävalmentaja Ville Ulanen.

- Kovasti tehdään töitä, että saadaan kaikki askelmerkit kohdilleen loppuviikosta ja uskoa on voittoon. Tilanne on haastava kohdata Oulu tässä vaiheessa, kun ovat koko kauden keulassa pyörineet. Heidän peli on uomissaan ja lisäksi Sadat on varmaan laulanut kaikki meidän kuviot seuralle, ja niin sen pitääkin mennä. Katsotaan keksitäänkö jotain yllättävää lauantaille, päättää Ulanen.

Sarjapaikan suhteen MuSalla on kaikki pullat hyvin uunissa. Käytännössä se vaatii enää yhden sarjapisteen tai IF Gnistanin tai AC Kajaanin pistemenetyksen. Viime kaudella MuSa nousijajoukkueena sijoittui upeasti viidenneksi, nyt neljäs sija on täysin omissa käsissä ja porilaiset eivät tuttuun tapaan ole tullut tyytyvään vähempään kuin mitä viime kaudella saavutettiin.

AC Oulu - MuSa lauantaina 10.10. klo 14 @ Raatin stadion


Kommentit