Ennakko: Sami Rantalan uraa kunnioitetaan maanantaina

Sami Rantala pelasi yhteensä 13 KAUTTA Salama-paidassa. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Sami Rantala pelasi yhteensä 13 KAUTTA Salama-paidassa. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Voittoputkea yritetään jatkaa maanantaina MYPA:n kustannuksella

Ennakon tarjoaa Länsi-Porin Uusi Apteekki

MuSan kotipeliputki jatkuu huomenna maanantaina, kun MYPA saapuu Poriin testaamaan joukkueen kunnon - tällä hetkellä porilaiset seilaavat hienossa neljän pelin voittoputkessa ja kuuden pelin pisteputkessa.

Tällä hetkellä joukkue on sarjassa kolmantena pelin vähemmän pelanneena kuin sarjakärki AC Oulu ja KTP. Joukkue on kaatanut voittoputkensa aikana SJK Akatemian, IF Gnistanin, MP:n ja viimesimpänä EIF:n kierroksen kärkiottelussa viime torstaina.

Vastustaja MYPA:n viime kausi oli vaikea ja joukkue pystyi vasta toiseksi viimeisellä kierroksellaan varmistamaan sarjapaikkansa Ykkösessä, kun se voitti TPV:n trilleriottelussa, jossa tapahtumia riitti lukemin 3-2. Alkanut kausi ei ole ollut yhtään helpompi - viidestä pelistä se ei ole yhtäkään voittanut ja pelannut vain yhden tasapelin AC Kajaania vastaan. Viime pelissä Kymenlaakson Derbyssä joukkue oli jo lähellä pelata hienon tasapelin KTP:tä vastaan, mutta KTP teki kuitenkin voittomaalin ajassa 90+4'. Tappio oli varmasti myllykoskelaisille kova. MYPA saapuu Poriin taatusti nälkäisenä, sillä pisteitä se kipeästi tarvitsee, jotta se ei jumiudu tippujien paikalle.

- Erittäin mielenkiintoinen ottelu luvassa ja asetelma on sangen kutkuttava. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus pelata jostain. MYPA kaipaa pisteitä ja meillä mahdollisuus alkaa taistelemaan kohti kärjen tuntumaan.

- Meidän pitää olla henkisesti valmiina matsiin ja uskon tämän olevan ratkaisevassa osassa huomenna. Se joukkue, joka pystyy olemaan lähempänä omaa identiteettiä, on vahvoilla. Tiedämme MYPA:n tyyli pelata ja meidän tarkoitus on saada sitä horjutettua, jolloin meille jää omia aseita käyttöön, päävalmentaja Ville Ulanen ennakoi.

Sami Rantalan legendaottelu - ottelutapahtumainfo

Maanantaina kunnioitetaan samalla myös seuralegendan ja seuran kaikkien aikojen maalitykin Sami Rantalan uraa MuSassa. Ottelu avaa samalla MuSan teemaottelut tämän kauden osalta.

Rantala edusti MuSaa yhteensä 13 kauden ajan tehden virallisissä peleissä yhteensä 125 maalia, joka tekee miehestä seuran kaikkien aikojen maalitykin. Jarmo Mäkelä piti tuoda titteliä 87. maalillaan aina vuoteen 2015 saakka, kunnes Pipo tuli rinnalle ja ohi. Ennätyksen mies rikkoi 16. elokuuta kotiyleisön edessä Närpes Kraftia vastaan, jossa mies maalasi kertaalleen. Maaginen 100. maali MuSassa syntyi vuonna 2016.

Ura Salama-paidassa päättyi viime kauteen ja tietynlainen aikakausi tuli tiensä päähän. Pipo tunnetaan pelaajana, joka antaa aina kaikkensa kentällä joukkueen eteen ja johon valmentaja voi aina luottaa. Erittäin pidetty henkilö myös joukkueen keskuudessa, joka ei itsestään tee numeroa.

Päävalmentaja Ville Ulanen on valmentanut Rantalaa MuSassa sekä apuvalmentajana että päävalmentajana ja arvostaa Rantalaa korkealle.

- Aivan mahtavaa on ollut valmentaa seuran kaikkien aikojen maalintekijää. Pipo on ollut aina mies, jolta on saanut tietyn tason ja se taso on ollut hyvä.

- Kaksinkamppailuissa pystyi usein luottamaan, että Pipo tuli painin kautta voittajana esiin. Olen myös erittäin iloinen siitä, että hän sai vielä kruunun uralleen pelaten korkeimmalla tasolla (Ykkönen), jossa on pelannut. Kaikin puolin hieno mies ja aito MuSalainen - seuran näköinen mies. Nähdään Pipo kentän laidoilla ja kaikkea hyvää elämään, kommentoi Ulanen ja lähettää samalla Pipolle terveiset.

AIKATAULU

Tapahtumassa on spesiaaliohjelmaa luvassa ja pyydämme yleisöä tulemaan ajoissa paikalle juhlallisuuksia varten.

17.30 - 18.08: Meet and Greet katsomon alla olevassa katoksessa, jossa myös rajoitettu erä "Kiitos Pipo"-paitoja myynnnissä.

18.10: Seuran muistaminen ja "Vielä kerran Pipo" (+ huutokauppaohjeistus)

18.29: Avauspotkun antamassa Sami Rantala

19.20 (noin): - puoliaikahaastattelu

MuSa - MYPA maanantaina 10.8. klo 18.30 @ Porin stadion


Kommentit