Ennakko: MP saapuu Stadionille Porin Päivän otteluun

Jussi Välilä puski kauden ensimmäisensä elokuussa Mikkelissä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Jussi Välilä puski kauden ensimmäisensä elokuussa Mikkelissä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

MuSa kohtaa lauantaina MP:n syyskuun viimeisessä ottelussa klo 17

Juhlaviikko taas edessä, kun kotipeli edessä yhden vierasottelun jälkeen. Tällä viikolla vietetään myös Porin Päivää ja lauantain ottelu onkin Porin Päivä-teemaottelu - kaikki liput tämän kunniaksi vain 5€.

Otteluun saapuu lauantaina vieraaksi Mikkelin Palloilijat, eli MP. Kauden ensimmäisestä kohtaamisesta MuSa haki 1-2-vierasvoiton Mikkelistä elokuun alussa. Tuolloin Jussi Välilän ja John Frederiksenin maalit varmistivat MuSalle hienon vierasvoiton paikasta, josta ei helppoja pisteitä ole saatavilla. MuSa pelasi Mikkelissä melkein täydellisen vieraspelin ja nyt totta kai tähtäimessä on olla tyly isäntä.

-Viime kohtaamisessa Mikkelissä MP:tä vastaan pelasimme koko joukkueena tiiviisti ja voitimme hyvin kaksinkamppailuja. Saimme myös silloin minimoitua MP:n vaaralliset maalintekopaikat. Näissä onnistuminen on varmasti taas avainasemassa lauantaina, kapteeni Jussi Välilä sanoo.

MuSa lähtee otteluun allaan tappio IF Gnistanille. Lauantain ottelu on iso myös sarjataulukonkin suhteen joukkueiden välillä. Tällä hetkellä MP on viiden pisteen päässä MuSasta, joten tärkeistä pisteistä pelataan lauantaina. MuSa haluaa varmasti niin pian kuin mahdollista varmistaa sarjapaikan ensi kaudelle ja ottaa mahdollisimman hyvä sijoitus tälläkin kaudella. Joukkue saa lauantaina tärkeän palasen takaisin kokoonpanoon, kun juurikin Mikkelissä loukkaantunut Joonas Lakkamäki on toipunut vammastaan ja mies nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa sitten elokuun. Mies sai myös tällä viikon kutsun U19-maajoukkueen lokakuun leirille. Juuso Rantala vapautuu pelikiellosta ja myös Tobias Laaksonen on valittavissa kokoonpanoon. Antti-Pekka Pihlainen on poissa omien häiden vuoksi.

MP:n kausi on ollut tasaisen paksu - 14 pelistä saldona viisi voittoa, kolme tasapeliä ja kuusi tappiota. Tasaisuudesta kertoo se, että joukkueen isoin tappioputki tähän mennessä on ollut yksi kahden pelin tappioputki kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä, muuten se on ottanut tasaisesti voittoja, tappioita ja tasapelejä.

-MP on osoittanut olevansa laadukas nousijajoukkue, joka on pelannut paljon tasaisia pelejä. Joukkueella on ollut viime viikonlopulta siirretyn pelin myötä pieni tauko peleistä, joten joukkue saapuu varmasti latautuneena Poriin, Välilä jatkaa.

- MP on hyvin pelissä roikkuva ja taisteleva joukkue, joka muutamalla hyvällä hankinnalla on kuulunut Ykkösen keskikastiin. Varsinkin keskikentän ulkomaalaiset ovat olleet vahvoja ja iso osa heidän pisteiden saannista. MP on viime aikoina pelannut hieman eri ryhmityksillä, joten on mielenkiintoista nähdä, minkä he valitsevat lauantaina. Meidän tulee totta kai valmistautua näihin ja kyllä meillä on ajatus siitä, miten haluamme hyökätä lauantaina, kuvailee MuSan päävalmentaja Ville Ulanen tulevaa vastustajaa.

Sarjapaikan varmistaminen on näillä näkymin parin voiton päässä ja joukkue haluaa tietysti pelata hyvän loppukauden, joka antaisi hyvän boostin taas ensi kaudelle. Joukkueesta löytyy myös kunnianhimoa tavoitellakseen parempaa sijoitusta kuin viime kaudella. Neljäs sija on iskuetäisyyden päässä, mutta hyvän loppukauden se kuitenkin vaatii.

Lauantaille on myös luvattu lämmintä keliä ja tämän lisäksi taistellaan vielä tärkeistä pisteistä, joten mikäs sen parempi tapa viettää lauantaita kuin katsomalla futista paikan päällä. Sekä Välilä että Ulanen toivottavat porilaiset ja muutkin tervetulleeksi lauantaina.

- Hieno kausi on loppusuoralla, eikä kotipelejäkään ole paljolti enää jäljellä. Ehdottomasti kannattaa nauttia jalkapallosta paikan päällä, niin kauan kuin sitä on tarjolla vielä. Koitetaan kovasti saada lauantaina rahoille vastinetta. Hieno on ollut porilainen yleisö tänäkin vuonna ja iso kiitos tuesta jo tässä vaiheessa kautta, Ulanen kiittää.

- Syksyn pelit ovat hienoja matseja ja sääennustekin lupaa viikonlopulle hyvää keliä, joten kannattaa ehdottomasti lähteä viettämään Stadionille Porin päivää, Välilä sanoo.

MuSan alumni Olli Välimäki täyttää 70 vuotta

MuSan alumni ja seuran alumneista koostuvaa Rullaattorit-ryhmää vetävä Olli Välimäki täyttää perjantaina 25.9. pyöreät 70 vuotta ja MuSa haluaa ottelussa muistaa Ollia ennen ottelua. Ollilla on myös oma piste ennen ottelua, jossa Olli on tavattavissa.

Yleiset huomiot ja turvallisuusohjeet syyskuun kotiotteluihin:

- Suosittelemme maskin käyttöä
- Älä tule sairaana tai flunssaoireisena otteluun
- Suositeltu 1-2 metrin turvaväli on syytä säilyttää katsomossa ja mahdollisissa jonotustilanteissa esimerkiksi otteluun tullessa ja sieltä poistuttaessa tai WC-tiloihin tai myyntipisteelle jonottaessa.
- Saman perheen tai ruokakunnan jäsenet voivat istua vierekkäin
- Otteluun saapuminen on viime kädessä jokaisen katsojan omalla vastuulla
- Kaikki istumapaikat ovat numeroimattomia
- Anniskelualue löytyy vain Porin Stadionin Etelä-lohkon asiakkaille
- Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla tai erotuomarikortilla ei pääse katsomaan Ykkösen otteluita poikkeustilan aikana.
- Pandemiatilanteen muuttuminen voi aiheuttaa muutoksia ottelutapahtuman järjestelyihin.

MuSa - MP lauantaina 26.9. klo 17.00 @ Porin stadion


Kommentit