Ennakko: Kärkikamppailu torstaina Stadionin iltavaloissa

Juuso Aalto pelaa entistä seuraansa vastaan. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Juuso Aalto pelaa entistä seuraansa vastaan. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

MuSa, EIF ja kierroksen kärkikamppailu torstaina Porissa

Ennakon tarjoaa Länsi-Porin Uusi Apteekki

MuSa kohtaa torstai-illan huippupelissä EIF:n klo 18.30 Stadionin iltavalojen alla. Ottelun lähtokohdat ovat kutkuttavat, se on kierroksen kärkikamppailu ja joukkueet ovat tällä hetkellä samoissa pisteissä. Mielenkiintoa lisää se, että ennen kautta sekä EIF että MuSa olivat joukkueita, joita veikattiin sarjan häntäpäähän. Toki kausi on vielä nuori, mutta molemmat joukkueet ovat näyttäneet muille potentiaalinsa ja nyt nuo joukkueet kohtaavat kierroksen kärkikamppailussa torstaina. Joukkueet kohtasivat viimeksi helmikuussa Suomen Cupin ottelussa Tammisaaressa ja tuolloin pisteet tasattiin lukemin 2-2.

MuSa lähtee otteluun kolmen pelin voittoputkessa ja samalla myös viiden pelin pisteputkessa. Joukkueen käyrä on kauden ensimmäinen pelin jälkeen ollut selvästi nouseva ja tällä hetkellä joukkue pelaa kovalla itseluottamuksella. Viime pelissä Mikkelissä sarjanousija MP kaatui varmalla 1-2-voitolla. Tuossa pelissä MuSa pelasi loistavaa vieraspeliä pitäen MP:n pois maalipaikoilta.

MuSalle tällä kaudella toistaiseksi kolme maalia viimeistellyt Juuso Aalto on urallaan aikaisemmin edustanut EIF:ä Ykkösen tasolla kolmen kauden ajan ja pelejä Tammisaaressa kertyi yhteensä 70 kappaletta. Mies on innoissaan kärkikamppailusta ja kohdatessaan samalla vanhan seuransa.

- Innoissani odotan jo torstaita! Kärkikamppailu ja vielä vanha seura vastassa, niin mikäs sen parempaa, Aalto sanoi.

Aikaa Tammisaaressa "Jubu" muistelee hyvillä mielin.

- Paljon hyviä muistoja, kun muistelee noita kolmea vuotta, niin kyllä hymy tulee huulille. Varsinkin eka kausi EIF:ssä Ykkösessä, siinä oli pieni buumi päällä ja näki, että kuinka paljon jalkapallo merkitsee Tammisaaressa, kertoo Aalto EIF:n ajoista.

- Jokaisen pelaajan pitää pelata taas ihan omalla maksimitasolla ja noudattaa pelisuunnitelmaa, niin uskon, että kolme pistettä jää Poriin, Aalto päättää.

Vastustaja EIF on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Tammisaarelaisten rekordi on sama kuin porilaisilla - kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio, joka tuli edellisestä pelistä KTP:tä vastaan. Voitot joukkue on hakenut SJK Akatemiasta, FF Jarosta ja AC Kajaanista. Maalipörssin kärkipäästä löytyy kolme nimeä EIF:stä - maalipörssiä johtava Konqobe Ayabulela (viisi maalia), Darren Smith (neljä maalia) ja Juuso Liukkonen (kolme maalia). Tulivoimaa siis löytyy tammisaarelaisten ryhmästä.

Päävalmentaja Ville Ulanen mukaan MuSa lähtee sekoittamaan EIF:n peliä, ja se on avain voittamiseen.

- Mahtavaa päästä taas pelaamaan kotiyleisön eteen ja tasokas vastustaja vastassa. EIF on ollut vakuuttava melkeinpä jokaisessa ottelussaan ja heidän pelinsä on ollut yhtenäistä, sekä siinä on ollut selkeä idea.

- Me halutaan totta kai saada se selkeys siitä pois omalla tekemisellä. Palauteltiin MP-pelin rasitusta pois. iistaina katsotaan vielä tarkemmin EIF:ä ja valmistaudutaan heidän peliinsä ja siihen, kuinka itse tullaan pelaamaan, kertoi Ulanen.

Ulanen on itse poissa torstain pelistä suorittaessaan UEFA A-valmentajatutkintoa Eerikkilässä, josta yksikään osallistuja ei voi olla poissa. Vetovastuun ottaa valmentaja Juha Luoma, joka on toiminut Ullen apuna ensimmäisestä kaudesta lähtien.

Varmasti sivussa torstain pelistä ovat Rudi Dieter ja Joonas Lakkamäki, jotka loukkaantuivat MP-pelissä.

MuSa - EIF torstaina 6.8. klo 18.30 @ Porin stadion


Kommentit