Ennakko: Gnistanin vieraaksi Oulunkylään

Yutaka Abe tositoimissa Gnistania vastaan heinäkuussa Stadionilla. (Kuva: Kari sAHA / uRHEILuSuomi.com)

Yutaka Abe tositoimissa Gnistania vastaan heinäkuussa Stadionilla. (Kuva: Kari sAHA / uRHEILuSuomi.com)

Vuoden 2016 Ykkösen nousukarsintajoukkueet kohtaavat toisen kerran

Ennakon tarjoaa Länsi-Porin Uusi Apteekki

MuSa ja Lyttylän liikenteen keltainen bussi suuntaa huomenna Helsingin Oulunkylään, eli Ogeliin, jossa se kohtaa toisen kerran tällä kaudella nousijajoukkue IF Gnistanin Mustapekka Areenan iltavaloissa klo 18.30. Kauden ensimmäinen kohtaaminen heinäkuussa Porissa päättyi MuSan suvereeniin 5-1-voittoon - John Frederiksen MuSa-debyytissä tehden hattutempun.

Gnistan on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä, juuri putoamisviivan alapuolella. MuSa-pelissä vielä päävalmentajana toiminut Roberto Nuccio sai elokuun alussa siirtyä pois päävalmentajan tontilta ja tilalle tuli portugalilainen Ricardo Duarte. Joukkueen peli on mennyt Duarten alaisuudessa eteenpäin ja tuloksienkin puolesta suunta on ollut nouseva.

Tällä hetkellä Gnistanilla on kasassa yhdeksän pistettä ja eroa edellä olevaan AC Kajaaniin on nyt kuusi pistettä. Kaikki on vielä omissa käsissä, mutta Kajaanille ei kyllä sovi antaa enempää etumatkaa.

Edellisen kohtaamisen jälkeen oulunkyläläiset ovat hävinneet yhdeksästä pelistä viisi ja puolestaan pistetiliään ovat kerryttäneet kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä. Vaikka viime pelissä tulikin 4-0-tappio KTP:lle, on Gnistan ottanut sarjapaikan taistelun suhteen tärkeitä pisteitä viime kierroksilla, esimerkiksi voittamalla AC Kajaanin ja pelaamalla tasan sarjakolmosen FF Jaron kanssa.

Joukkueessa on elokuun aikana ollut myös jonkin verran liikettä sisään ja ulos. Joukkue teki sopimuksen muun muassa MuSassakin alkukauden pelanneen Elijah Akinin kanssa. Elo- ja syyskuun aikana joukkueeseen liittyi lisäksi muun muassa Cae Douglas, Oumaro Coulibaly ja KTP:stä PEPO:n kautta Gnistaniin tullut Tuukka Kurki.

Joukkueesta pois ovat lähteneet esimerkiksi Alexander Akbar, joka tuli Poriin ja FC Jazzin riveihin loppukaudeksi ja toisena Benjamin Thurling, joka suuntasi PK-35:n riveihin, kun joukkue taistelee Kakkosen A-lohkon voitosta ja näin pääsystä Ykköseen.

-Molemmille joukkueille tärkeä peli edessä. Gnistan tarvitsee pisteitä taistellakseen sarjapaikasta ensi kaudella. Me puolestamme voimme tehdä isompaa rakoa heihin ja se onkin tavoitteena sunnuntaina, MuSan päävalmentaja Ville Ulanen sanoo.

MuSa sai viime pelissä katkaistua kahden ottelun tappioputken ja lähtee nyt luonnollisesti rakentamaan voittoputkea SJK Akatemia-voiton jälkeen ja sitä kautta hyvää loppukautta. Tappiot AC Kajaanille ja KTP:lle toimivat varmasti loistavana herätyksenä joukkueelle. MuSa on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta EIF ja VPS hengittävät niskaan pisteen päässä.

- Meidän pitää olla huolellisesti valmistautunut kohtaamaan Gnistan tekonurmella, joka on kova ja nopea. Tekninen tekeminen nousee isoon asemaan ja se joukkue, joka onnistuu sen myötä olemaan lähempänä omaa identiteettiään, tulee olemaan tässä pelissä vahvoilla, Ulanen jatkaa.

IF Gnistan - MuSa sunnuntaina 20.9. klo 18.30 @ Mustapekka Areena


Kommentit