Elli Helander sopimukseen MuSaFutsalin kanssa

Toisen kokonaisen kautensa aloittava Helander tuo variaatioita alakerran peluuttamiseen

Helander tuli joukkueen mukaan jo edelliskaudella, mutta silloin loukkaantuminen pilasi kauden ja hän oppi lajia sen ensimmäisen vuoden. Kauden lopussa hän ehti pelata kahdessa ottelussa. Viime kautta voidaankin pitää Helanderin debyyttikautena. Nopeasti hän löysi paikkansa puolustuspään pelaajana. Kauden aikana hän sai yhden syöttöpisteen ja plus-miinus tilasto jäi pari pakkaselle.

Debyyttikaudesta jäi kaikesta huolimatta positiivinen jälki muistiin. ”Kausi meni hyvin ja pelasimme korkealla tasolla. Kauden katkeaminen tietysti harmitti, mutta se antaa lisäbuustia tulevaan. Halu näyttää, että pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin viime kaudellakin”, avasi Helander ajatuksiaan.

Tulevaan kauteen on nyt Helanderin mukaan helpompaa lähteä, sillä nyt on pelejä alla liigassa ja tietää mitä odottaa. Tavoitteekseen hän mainitsee, että maalisarake olisi kiva avata sekä saada lisää tehoja. Hän ei kuitenkaan ota niistä mitään paineita, ja mainitseekin puolustuspelaamisen olevan se ykkösprioriteetti.

Kesän ajan hän on pelannut jalkapalloa Pallo-Iiroissa naisten Ykkösessä. Kahden lajin päällekkäisyys ei häntä haitannut. ”Kumpaakin lajia pääsi treenaamaan ja kun piti lepopäivistä huolta niin ei ongelmaa”, toteaa Helander. ”Enkä näe ongelmaa vaihtaa jalkapallosta futsaliin, sillä kesän ajan olen päässyt treenaamaan myös futsalia”, päätti Helander juttutuokion.

Helander on nyt kymmenes sopimuspelaaja. Muutama sopimus odottaa vielä julkaisua.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com