EIF-raportti - Voittoputkelle päätös

Yhteensä kuusi maalia toisella puoliskolla - EIF rokotti tehokkaasti

MuSa kohtasi lauantaina EIF:n Tammisaaressa. Ensimmäinen puoliskolla ei maaleja nähty ja peli oli luvalla sanoen hidasta ja katsojan silmään varmasti myös tylsää. Meno kuitenkin puuttui täysin toisella jaksolla, kun joukkueet latoivat yhteensä kuusi maalia, EIF viisi ja MuSa yhden.

Tosiaan ensimmäisestä puoliskosta ei paljon raportoitavaa jäänyt. Tapahtumia ei hirveästi ollut. Vieraat kuitenkin pystyivät muutaman hyvän paikan luomaan. 28. minuutilla Matias Sallila ja Sami Rantala pelasivat hienosti yhteen Rantalan antaen hyvän seinäsyötön, jolla Sallila pääsi boksin sisään, syötti vapaana olleelle Joni Lämsälle, joka laukoi hyvältä tontilta, mutta El Moutacim Mehdi EIF-maalilla venyi hienoon torjuntaan. Tämän lisäksi MuSa sai luotua muutaman muun maalipaikan, mutta ei tulosta.

Toisella jaksolla pelin luonne muuttui totaalisesti. Ensimmäinen maali tuli heti 46. minuutilla, kun Samuli Virtasen hienosta keskityksestä pääsi Takanori Yokochi puskemaan vieraat edelle. Tämän jälkeen alkoi sitten EIF:n Akseli Ollila-show. Ollila viimeisteli 19 minuuttiin neljä maalia (54', 58, 66' ja 73'), joista kaksi tuli rangaistuspotkuista. Peli oli selvä. John Fagerström kaunisteli vielä 75. minuutilla lukemiksi 5-1.

EIF pelasi yksinkertaisen hyvin toisella puoliskolla, vaikka alussa näytti vielä hyvältä vieraiden kannalta. Maalilla pelannut Tomi Mikkelsson otti ne kiinni mitä otettavissa oli ja häntä ei maaleista voi syyttää. Mies venyi ottelun aikana muutamaan hyvään pelastukseen.

"Ensimmäisellä jaksolla ei saatu kunnolla pelinavausta toiminaan, oltiin siinä piirun verran hitaita. Toiselle jaksolle haettiin siihen vähän muutosta ja saatiinkin maali heti aikaiseksi. Sen jälkeen alkoikin vaikea jakso, joka kesti ottelun loppuun saakka." - valmentaja Ville Ulanen kommentoi lauantaista peliä.

"EIF sai pelattua peliä haluamallaan tavalla ja onnistui olemaan lähempänä omaa peliään. Pelin jälkeen kyllä kaikki meidän jengistä tiesi, ettei me tänään päästy haluamallemme tasolle, eikä oltu se MuSa, joka niin monessa pelissä ollaan oltu."

"Tällaisia pelejä joskus tulee ja oleellista on, että niitä pystytään karsimaan koko ajan pois. Iso kuva ei tästä muutu, me jatketaan tästä eteenpäin ja käydään tarvittavat korjausliikkeet läpi ja aletaan keskittyä seuraavaan peliin."

Seuraavaksi MuSa sarjakakkosen TPS:n ensi lauantaina Stadionilla klo 17.00.Kommentit