EIF-raportti: Kotipelit päättyivät hienolla voitolla

Tappioputki katki ja viides sija - Juho Montola ratkaisijana

MuSa sai lauantaina neljän pelin tappioputkensa katki, kun EIF kaatui lukemin 1-0 kauden viimeisessä kotipelissä. Voitolla MuSa varmisti itselleen upeasti viidennen sijan Miesten Ykkösessä kaudella 2019!

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja molemmilla oli hetkensä. MuSa kuitenkin oli ottanut opiksi edellisistä EIF-kamppailuista, se tiukensi puolustustaan ja pystyi pitämään EIF:n hyvin kurissa.

Ottelun ensimmäinen ja ainoa maali syntyi hienosti rakennetun kuvion jälkeen 39. minuutilla. Ensin Takanori Yokochi pelasi pitkän juoksupallon Juuso Rantalalle, joka keskitti suoraan pallon vielä pomppiessa boksin sisään aivan vapaanaa olleelle Juho Montolalle, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin. Osuma oli Montsille kauden kolmas.

MuSalle avautui ensimmäisen jakson aikana muutama vaarallinen paikka, mutta Mehdi El Moutacim venyi pallon tielle.

Toisella jaksolla mentiin pitkältä samalla kaavalla, tasaista vääntöä. MuSa puolusti hyvin ja viimeisenä lukkona sitten Tomi Mikkelsson. Esimerkiksi 84. minuutilla mies otti huipputärkeän torjunnan, kun EIF-kapteeni Zacharias Ekström pääsi yrittämään, mutta Mikkelson pääsi eteen.

Myös MuSalla oli tonttinsa, muun muassa hyvän ottelun pelannut ja Rattiksen lennokkaimpana palkitttu Rudi Dieterillä oli muutama paikka ja lisäksi mies oli rakentamassa paria.

Loppuen lopuksi Ekströmin paikkaa lukuunottamatta EIF ei sen kummempaa kiriä saanut aikaiseksi ja pisteet jäivät Poriin.

Onnistujia Rudin lisäksi oli paljon. Esimerkiksi Ronald Karlsson oli toista kertaa tällä kaudella avauksessa ja kuten myös KTP-matsissa, veti mies täydet minuutit ja pelasi kuin ei olisi missannut peliäkään, erittäin varmaa suorittamista takalinjoilla yhdessä Antti-Pekka Pihlaisen, Samuli Virtasen ja Joonas Lakkamäen ​​​​​​​kanssa.

Ville Ulasen kommentit pelin jälkeen:

"Tasapainoisella esityksellä aivan mahtava voitto. Varsinkin puolustussuuntaan oltiin tiiviitä ja parannettiin sitä vielä puoliajalla. Hyökkäyspäässä saatiin vaarallisia tilanteita tarpeeksi."

"Tasainen peli ja EIF tarjosi hyvän vastuksen. Oltiin opittu edellisistä tappioista ja maali pysyi nyt puhtaana. Viides sija on huikea saavutus meiltä, se on enemmän mitä tavoitteeksi asetettiin, joten se kertoo paljon joukkueen tämän kauden suorittamisesta. Olen todella ylpeä pelaajista ja koko seurasta, miten tämä kausi on mennyt."


Kommentit