Arki-ilta Pirkkalassa

MuSaFutsal lähtee katkaisemaan tappioputkeaan

MuSaFutsal matkustaa jo keskiviikkona seuraavaan otteluunsa, kun määränpää on Pirkkala ja vastassa, viime kauden puolivälierävastus, PJK. Ottelu käynnistyy klo 20.00.

MuSaFutsal lähtee otteluun taulukon sijalta neljä. Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt porilaispoppoo lähtee Pirkkalaan hakemaan tappioputken katkaisua. Liigan piikkipaikalla on tällä hetkellä YIlves, jolla on seitsemän pelin jälkeen 19 pistettä. Toisena on GFT 15 pisteellään. Kolmantena on KaDy, joka kaatoi viime viikonloppuna MuSaFutsalin kotonaan lukemin 2 – 1 (0 – 0). Dynamolla on 14 pistettä ja MuSaFutsal on pisteen vähemmän keränneenä neljäs. HIFK FS (11 p.) on viidentenä. Nämä kaikki joukkueet ovat pelanneet kuusi ottelua, joten mahdollista pienentää YIlveksen etumatkaa. PJK on pelannut myös kuusi ottelua ja majailee taulukossa sijalla yhdeksän. Pisteitä he ovat keränneet kuusi. PJK on kahdesti voittanut, joista toinen tuli varsinaisen peliajan jälkeen. Kertaalleen he ovat hävinneet jatkoajalla ja kolmesti ottelu on päättynyt heidän tappioonsa 40 minuutin jälkeen. MuSaFutsalin maaliero on 34 – 11, kun PJK:n vastaava näyttää lukemia 10 – 19.

MuSaFutsalin edellinen ottelu päättyi siis tappioon loppuhetkien takaiskuosumalla Jyväskylässä KaDyn vieraana. Maalittoman avausjakson jälkeen MuSaFutsal siirtyi johtoon Helmiina Luoman osumalla. Reilu minuutti myöhemmin KaDy tasoitti Vilma Terävän osuessa. Dynamon voitto-osuman iski puolitoista minuuttia ennen loppua Sofi Salonen kauden kolmannella osumallaan. Luoman osuma oli kauden ensimmäinen, kun pelikin oli tämän kauden ensimmäinen liigassa. Luoma jätti liigakentät viime kauden jälkeen, mutta tuli nyt vielä ennen futiskauden alkua paikkaamaan poisjääntejä. PJK:n edellinen ottelu oli viime sunnuntaina, jolloin kävi GFT:n vieraana Opinmäessä Espoossa. Maalittoman avausjakson jälkeen GFT iski viidesti toisella jaksolla, kun PJK ei osunut kertaakaan.

Liigan pistepörssin kärjessä on GFT:n Emilia Jokisalo (13+3=16), joka johtaa myös maalipörssiä. MuSaFutsalin Netta Hannula (7+8=15) on toisena ennen kaksikkoa Hanna Halonen (9+4=13) HIFK:sta sekä Senni Viren (7+6=13) YIlveksestä. Viime vuoden pörssikuningatar Tiia Juntikka (8+4=12) johtaa FTK:n tulitusta. Samassa pistemäärässä on myös MuSaFutsalin Jasmin Ylikraka (7+5=12) sekä Ilveksen Matilda Herranen (5+7=12). PJK:n pisterikkain pelaaja alkukaudella on ollut Essi Salonen (3+3=6).

MuSaFutsalin maalivahdeista Siiri Lilja on pelannut neljä ottelua, kun Martta Perälä on saanut torjuntavastuun kahdessa ottelussa. PJK:n maajoukkuemaalivahtikaksikko Tiia Ropanen sekä Lilli Sandström ovat jakaneet torjuntavastuun tasan 3 – 3.

PJK on pelannut liigassa nyt vasta yhden kauden, kun he saivat liigapaikan ACE:lta. Lähes kaikilla PJK:n pelaajista on liigakokemusta jo ACE:n ajoilta. Joukkue eteni viime kaudella puolivälieriin ollen runkosarjan kahdeksas. Playoffeissa kausi katkesi heti, kun mestaruuteen asti edennyt MuSaFutsal voitti PJK:n suoraan kahdessa ottelussa. PJK oli tosin toinen niistä joukkueista viime kaudella, jotka MuSaFutsalin pystyivät varsinaisella peliajalla kaatamaan. Porissa pelattu runkosarjaottelu päättyi PJK:n 0 – 3 (0 – 1) voittoon. Pirkkalassa MuSaFutsal oli parempi lukemin 1 – 2 (0 – 2).

PJK:ssa on viime kauteen nähden paljon vaihtuvuutta. Sini Lauermaa siirtyi Poriin MuSaFutsaliin, tosin Lauermaa ei ole keskiviikkona kohtaamassa vanhaa joukkuettansa. Ilvekseen Tampereelle matkasivat Maria Härkönen, Minna Kivelä, Anniina Myötyri, Julia Jokiranta sekä Essi Koiranen. PJK:hon saapuivat FC Nokiasta siirtyneet Eveliina ja Josefiina Järä. Maalivahti Lilli Sandström saapui Pirkkalaan Ilveksestä. Joukkueeseen on myös nostettu PJK2:sta muutamia pelaajia.

Ottelu käynnistyy Pirkkalan Vapaa-Aikakeskuksella klo 20.00. Matsi tulee suorana Ruutu+ -palvelusta ja lähetys alkaa vähän ennen aloituspotkua.

Nyt olisi aika jälleen tuuletuksille kahden tappion jälkeen.

​​​​​​​Kuva: Pekka Tuominen