"Annis" Luotonen ratkaisijana

Lauantaina Porin Urheilutalolla kohtasivat MuSaFutsal ja FTK. Ottelusta löytyi voittaja vasta rangaistuspotkukisan jälkeen.

Ottelu alkoi räväkästi, sillä jo ensimmäisellä minuutilla vierasjoukkue rakenteli hyvän maalipaikan, mutta kotijoukkueen onneksi pallo pamahti tolppaan. MuSaFutsal loi hetki tuon jälkeen hyvän paikan, kun Netta Hannula löysi maalin edestä Ella Kuuri-Riutan. Kuuri-Riutta ei yrityksestään huolimatta pystynyt ohittamaan FTK-vahti Senja Keisua. Kotijoukkue piti palloa vieraitaan enemmän, mutta FTK:n kovan prässin alla ei onnistuttu löytämään hyviä aukkoja ja sen seurauksena tuli liikaa helppoja virheitä. FTK sai hyvän paikan mennä johtoon, kun heille tuomittiin palautuksesta epäsuora vapaapotku kutosen kaarelta. MuSaFutsalin maalivahdin Siiri Liljan torjunta vesitti kuitenkin ne aikeet ja peli eteni maalittomana. Vähän ennen jakson puoliväliä FTK:n Maria Ollila pelasi itsensä hyvään tekopaikkaan, mutta laukaus suuntautui ohi. Hetki myöhemmin hän kuitenkin onnistui laukauksessaan ja vei vieraat johtoon ajassa 10.17. Muutama minuutti myöhemmin MuSaFutsal pelasi hienolla kombinaatiolla paikan Anni-Elina Luotoselle, jonka laukaus pysähtyi tolppaan. Jakson viimeisellä minuutilla oli vierailla paikka toiseen osumaan, mutta Liljan oikea-aikainen vastaantulo tyrehdytti yrityksen. Tauolle vierasjohdossa 0 – 1.


Tauon jälkeen kentälle saapui sisuuntunut MuSaFutsal. He löivät paineen heti FTK:n päätyyn. 11 sekuntia oli kellossa, kun kotijoukkueelle tuomittiin käsivirheestä kuuden metrin rangaistuspotku. Jenna Oksanen upotti sen varmasti pitseihin ja peli oli tasan. Heikon avausjakson jälkeen kotijoukkue oli kuin uudestisyntynyt. Nyt vaikeuksissa oli FTK, kun MuSaFutsal prässäsi korkeammalta. Neljän minuutin kohdalla FTK sai vapaapotkun hyökkäyspäästä. Anna Keränen pelasi sen taaksepäin Sanna Rautiolle, joka palautti heti Keräselle. Hän sai jalkansa vapaaksi ja ampui vieraat jälleen johtoon. Jakson puolivälissä nähtiin tasoitus. FTK menetti hyvän vastahyökkäysmahdollisuuden, kun Hannula prässäsi pallon hyvin pois. Pallo tuli Mira Laurilalle, joka kuljetti ja pelasi laitaan Hannulalle. Hän pelasi poikittain maalille, jossa Luotosella oli helppo työ viimeistellä tasoitus. Toisen jakson toinen puolikas sisälsi monta hyvää paikkaa kummallekin. Maalivahdit niin Lilja kuin Keisukin esittivät upeita otteita. Lähimmäksi pääsi MuSaFutsalin Alina Virtala, jonka tulinen tykki pysähtyi maalin ristikkoon. 40 minuutin jälkeen tilanne oli tasan 2 – 2 (0 – 1) ja edessä oli viiden minuutin jatko-ottelu. Siinä paikkoja loi enemmän FTK, mutta Lilja oli tänään pelipäällä ja torjui kaiken. Jatko-ottelu päättyi maalittomana ja voittajaa lähdettiin hakemaan 10 metrin täplältä. RP-kisa eteni ilman maaleja aina viidenteen pariin saakka, jossa MuSaFutsalin Luotonen onnistui ohittamaan Keisun. Näin kaksi pistettä jäi Poriin lukemin 3 – 2 rp. 2 – 2 (0 – 1). Joukkueiden parhaina palkittiin Siiri Lilja (MuSaFutsal) ja Sanna Rautio (FTK).

Maalikooste löytyy MuSaFutsalin Youtube-kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=rWkhIuebufU

MuSaFutsalin seuraava ottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina, jolloin Team Vanpa saapuu Poriin. Ottelu alkaa klo 17.00.

anni-elina luotonen osui tänään niin varsinaisella peliajalla kuin rp-kisassakin

anni-elina luotonen osui tänään niin varsinaisella peliajalla kuin rp-kisassakin