Anni-Elina Luotonen jatkaa

Viidennen kautensa aloittava Luotonen hakee lopullista läpimurtoa

Luotonen on kuulunut joukkueen avainpelaajiin jo parin kauden ajan. Hänen kehityskäyränsä on osoittanut ylöspäin jo jonkun aikaa, mutta joka kautta ovat riivanneet jos jonkinnäköiset loukkaantumiset. Uransa aikana hän on pelannut 47 ottelussa ja iskenyt tehopisteet 11+13=24. Viime kaudella hän pelasi kaikissa 17 ottelussa. Tehopisteitä karttui 3+4=7 pistettä. Hän iski myös ainoan rp-kisavoiton tuoneen maalin. Plus-miinus tilasto jäi neljä pinnaa plussalle.

Viime kauden päättyminen harmitti myös Luotosta, sillä hänkin uskoi, että pelejä olisi pelattu pitkälle kevääseen. Viime kaudella joukkueessa oli hyvä meininki ja tekemisen taso oli kova. Viime kaudesta löytyi paljon myös positiivisia asioita henkilökohtaisella tasolla. Ensimmäistä kertaa Luotonen sai pelata koko kauden ehjänä. Negatiivistakin Luotonen löysi, sillä pelaaminen jäi omasta tasosta välillä liikaa. Siinä on tavoitetta tulevalle kaudella. Pelata mahdollisimman paljon ja omalla parhaalla tasolla. Hän toivoo myös olevansa viime kausia tehokkaampi. Tavoitteena on myös Luotosella pelata pitkälle kevääseen ja saada Kannu Poriin. Edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseen Luotonen vaatii itseltään rohkeutta lisää sekä tahdonvoimaa. ”Peli oli viime kaudella jo tasokasta ja jos vielä napsu lisätään tasoa omaan peliin niin mitalipelit odottavat keväällä”, uskoo Luotonen omiinsa. ”Periksi ei myöskään saa antaa missään tilanteessa”, jatkoi Luotonen.

Tulevaan kauteen valmistautuminen on sujunut kerrankin hyvin. Hän sanoo olevansa paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin tässä vaiheessa. ”Nyt sain vetää ehjän harjoituskauden eikä tarvinnut vain kuntouttaa”, kertoi Luotonen. Harjoitusottelut vahvistivat tätä näkemystä myös Luotoselle itselleen. Maalihanatkin aukesivat viime sunnuntaina Ilvestä vastaan, kun ”Annis” osui kertaalleen Ilveksen verkkoon Ilveksen voittoon päättyneessä ottelussa.

Hän on nyt yhdeksäs sopimuspelaaja. Aikaisemmin pelaamisesta ovat sopineet maalivahdit Siiri Lilja sekä Martta Perälä. Kenttäpelaajista paperin kirjoittaneet ovat Milla Ljungman, Elina Setälä, Alina Virtala, Netta Hannula, Helmiina Luoma sekä viimeisimpänä Iina Heikkilä. Vielä on muutama sopimus julkaisematta.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com