Anni-Elina Luotonen jatkaa MuSaFutsalissa

Mestaruusvuosien onnistuja noussut myös maajoukkue-kuvioihin

Seuraavana julkistusvuorossa on ensimmäinen kenttäpelaaja. Anni-Elina Luotonen on ollut molempien mestaruuskausien ehdottomia luottopelaajia. Jälkimmäinen mestaruuskausi oli jo lähellä erinomaista. Niittinä onnistuneelle kaudelle hän iski ratkaisevassa finaalissa Torniossa hattutempun. Runkosarjassa Luotonen on pelannut MuSaFutsalin paidassa 86 ottelussa, joissa on syntynyt tehot 43+29=72 tehopistettä. Kahtena viime kautena tilille tuli 16 playoff-ottelua. Ensimmäisen kauden otteluissa syntyi 7+8=15 pistettä ja viime kauden yhdeksän pleijaripeliä meni 12+5=17 tehoin.

Lopullisen läpimurron suomifutsalin huipulle hän teki viime kaudella. Luotonen nousi mukaan maajoukkueympyröihin ja oli syyskuussa 2021 pelaamassa ensimmäiset maaottelunsa. Lokakuun EM-karsintajoukkueesta hän putosi aivan viime hetkillä, mikä tosin toi lisää sisua omaan tekemiseen hänen omien sanojensa mukaan. ”Annis” oli juhannuksena taas maajoukkueen mukana Kroatiassa FutsalWeek-turnauksessa. Maalitilikin aukesi Porecin lämmössä, sillä Luotonen teki maalin Ruotsi-ottelussa.

"Usko joukkueeseen on kova"

Luotosen päätös jatkaa Porissa oli loppujen lopuksi aika helppo päätös, tai näin ainakin hän itse asian muotoili. Hän kokee, että karhukaupungin joukkue pystyy häntä vielä kehittämään. Hän kertoo myös, että hänellä on vielä tavoitteita futsalissa, mutta ei haastattelussa niitä paljasta. Luotonen odottaa jo innolla tulevaa. Omatoimitreenijakso lähenee loppuaan ja pallolliseen päästään jo tällä viikolla.

Hänen mukaansa ainoa tavoite joukkueella voi olla kolmannen peräkkäisen mestaruuden tavoitteleminen, mutta hän uskoo omiinsa. ”Ei oikeestaan voi alemmas tavoitetta laittaa, kyllä usko on kova joukkueeseen”, muotoilee Luotonen asian.

Nyt on julkistettu kolme sopimusta, sillä ennen Luotosta on julki tullut maalivahtikaksikko Siiri Lilja ja Martta Perälä. Jos olet missannut heidän uutisensa, niin nekin löytyvät kotisivuilta. Ja ota meidän some-kanavamme seurantaan, niin pysyt ajantasalla joukkueemme menosta. Seuraava sopimusjulkaisu jälleen muutaman päivän sisään.

Kuva: Janne Hirvensalo

Kuva: Janne Hirvensalo