AC Oulu-raportti - "Meidän peli toimi kaikilla osa-aluille tänään moitteetta"

<p>Taiki Kagayama tuulettamassa ottelun voittomaalia (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com</p>

Taiki Kagayama tuulettamassa ottelun voittomaalia (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

MuSa ryösti sarjakolmoselta pisteet - Kagayama ratkaisijana

Aurinkoisena, mutta tuulisena keskiviikkona MuSa kohtasi sarjakolmosen AC Oulun Stadionilla. Ottelu oli Ykkösen #YkkönenTekeeHyvää -kampanjan ensimmäinen hyväntekeväisyysottelu. Ottelua oli seuraamassa hienosti 838 silmäparia.

AC Oulu lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta ei näitä pelejä paperilla voiteta, vaan kentällä. Isännät tulikin otteluun ennakkoluulottomasti, eikä Oulun selkeää hallintaa nähty oikeastaan ollenkaan, pois lukien lopun rynnistys. MuSa pystyi haastamaan vieraat, pitämään palloa ja luomaan paikkoja heti alusta alkaen. 15. minuutilla oli oululaisten ensimmäisen puoliskon paras paikka, kun Jere Aallikko laukoi isäntien onneksi ylärimaan. 37. minuutilla monella muulla paikkakunnalla suut loksahtivat auki, kun hyvin rakenneltu hyökkäys päättyi Taiki Kagayaman jalasta maaliin. Juho Montola ajoi tilanteessa hyvin boksin sisälle haastaen Oulun puolustusta. Irtopalloon pääsi Kagayama ja Taiki tulitti pallon vasempaan alanurkkaan. Maali oli ensimmäinen Taikille Ykkösessä. MuSan johdossa mentiin tauolle.

Toiselle puoliskolle Oulu lisäsi hieman painetta lisää, varsinkin alkuun. MuSa kuitenkin sai jatkettua ensimmäisen puoliskon hyvää ilmettä mitä pidemälle mentiin toista puoliskoa eteenpäin. Toisen jakson puolivaiheilla MuSalla oli todella hyvä jakso, mutta se ei kuitenkaan maalia tuottanut. Loppua kohden Oulu sai hallintaa itselleen ja saikin yhden erittäin hyvän paikan luotua, jossa Janne Järnstedt oli jo pelattu ulos, mutta onneksi Montola heittäytyi maaliviivalla Oulun Jesus Alvarado Morinin laukauksen eteen. MuSan johto piti loppuun saakka ja joka jätkä taisteli viimeiseen puhallukseen saakka.

Valmentaja Ville Ulanen oli ylpeä joukkueestaan:

"Aivan mahtava esitys meidän pelaajilta. Muutimme ryhmitystä täysin uuteen juuri tätä peliä varten. Aikaa sen opetteluun oli vain kaksi päivää, koska edellinen peli oli niin lähellä. Pelaajat sisäistivät erittäin hienosti suunnitelman ja saatiin se parissa päivässä hinkattua kuntoon. Oulu pelasi odotetusti ja meidän peli toimi kaikilla osa-aluille tänään moitteetta."

"Tämä voitto viimeistään osoittaa sen, että me voidaan taistella pisteistä joka pelissä. Se tietysti vaatii meiltä erittäin sitoutunutta toimintaa ja kaikkien pelaajien olemista parhaimillaan."

"Tästä on hyvä kääntää katseet kohti maanantain vieraspeliä Kotkassa. Taas päästään mittaamaan virettä lohkon kärkijoukkuetta vastaan."

--

Puoliajalla pidetty huutokauppa oli onnistunut ja potti oli yhteensä komea 450 euroa, joka kokonaisuudessaan menee Icehearts Ry:lle. Kiitos Iceheartsille, Hyvä Miäle Futikseen osallistuneille, huutokauppaan lahjottaneille sekä huutokaupan tuotteiden huutajille!

"Fiilis oli loistava ja kirsikkana kakun päällä MuSalle loistava voitto kärkiporukasta.
Iso kiitos MuSalle tästä yhteistyöstä." - Jani Söderling, Icehearts Ry Satakunta

Tänään saatiin edistettyä tärkeää asiaa, mutta työ jatkuu. MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi toivoo, että yhteistyö jatkuu:

"Uuden Länsi-Porin alueelle perustettavan joukkueen myötä yhteistyö toivottavasti saa jatkoa."

--

MuSan pelit jatkuvat maanantaina Kotkassa KTP:n vieraana. Peli käyntiin klo 18.30, seuraa suorana Elisa Viihteeltä.

<p>Huutokauppa puoliajalla</p>

Huutokauppa puoliajalla


Kommentit