MuSaFutsal ärjyi voittoon Vaasassa

MuSaFutsal otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja kumpikin joukkue piti vauhtia. Ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi jo avausminuutilla, kun Milla Ljungman oli rokottaa Sportin huolimattomasti annetusta sivurajasta. Tällä kertaa Sportin maalivahti Miia Koskela veti pidemmän korren. MuSaFutsal piti palloa vastustajaansa enemmän ja puolusti tiukasti, eikä Sport avausjaksolla saanut paria vaarallista tilannetta enempää luotua Siiri Liljan vartioimalle maalille. Tämän puolivälieräsarjan avausmaali näki päivänvalonsa ajassa 07.01. Läpi ottelun vahvaa pelaamista esittänyt Milla Ljungman tarjoili tekopaikan maalin keskelle Anni-Elina Luotoselle, jonka laukaus upposi verkkoon. MuSaFutsal sai useaan otteeseen rikottua Sportin peliä ja painoi peliä Sportin päätyyn. Sport puolusti MuSaFutsalin hyökkäykset poikkeuksetta keskiviivan omalta puolelta. Jos ei korkea prässi tuottanut tulosta, niin koko joukkue valui omalle alueelleen. Jakson edetessä tolppa kolisi, mutta jakson toinen osuma syntyi vasta viimeiselle minuutilla, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Ljungman syötti Jasmin Ylikrakan tekopaikkaan. Tällä kertaa laukaus meni tolppien väliin ja tauolle lähdettiin 0 – 2 vierasjohdossa.

Toiselle puoliajan alkuun iski Ljungman vieraat jo 0 – 3 johtoon parin minuutin jälkeen. Paikkoja lisäosumiinkin oli ja peli täysin kontrollissa, kunnes iski musta hetki. Sport iski 13 sekunnissa kahdesti ottelun 28 minuutilla Niina Kiviniemen ja Vilma Rosenströmin osumilla. MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander reagoi ottamalla aikalisän, jonka jälkeen oli hetken aikaa vielä pientä sekasortoa. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin pääsi Emma Pettissalo kääntymään pallon kanssa hyökkäysalueella ja laukoi ottelun tasoitusmaalin. Tästä maalista MuSaFutsal ei hätkähtänyt, vaan ryhdistäytyi ja uskoi itseensä. Pelin painopiste kääntyikin heti taas vieraiden hallintaan. MuSaFutsal siirtyi uudelleen johtoon ajassa 31.26, kun Ylikraka laukoi päivän toisen osumansa. Osumaan syötön antoi Elina Setälä, jolle tehopiste oli kaikki pelit mukaan lukien liigassa 200.s. Sport otti aikalisän viitisen minuuttia ennen loppua ja alkoi pian tuon jälkeen aina tilanteen niin salliessa pyörittämään peliä viidellä kenttäpelaajalla. MuSaFutsal puolusti uhrahtuvasti ja Lilja otti pari maukasta torjuntaa ja piti loppuun saakka maalinsa puhtaana. MuSaFutsal voitti ottelun lukemin 3 – 4 (0 – 2) ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Siihen tarvitaan kaksi voittoa ja ensimmäinen katkaisun paikka on Porissa ensi viikon lauantaina 17.4. klo 15.00 alkaen. Joukkueiden parhaina palkittiin Emma Pettissalo (FC Sport) ja Jasmin Ylikraka (MuSaFutsal).

MuSaFutsalin parhaana palkittu Jasmin Ylikraka oli pelin jälkeen syystäkin hyväntuulinen. ” Henki ja fokus joukkueessa oli jo aamulla täydessä latingissa, kun reissuun lähdettiin”, totesi hän bussissa kotimatkalla. ” Oltiin niskan päällä pientä mustaa hetkeä lukuun ottamatta, mutta usko omaan tekemiseen oli vahva ja sen avulla pystyimme ottelun vielä meille kääntämään”, hän jatkoi. Ylikraka päätti tunnelmien kertaamisensa toteamalla, että tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon.

Valmentaja Juha Helander totesi ottelun olleen juuri sen kaltainen kuin odottikin sen olevan. ”Pienellä kentällä murtautuminen on vaikeaa, mutta kyllä me paikkoja ihan riittävästi luotiin”, jutusteli Helander bussissa. ”Peli oli ihan kontrollissa synkkää pari minuuttista lukuun ottamatta”, hän jatkoi. Ennen kuin hän syventyi tietokoneensa uumeniin, niin hän kertoi vielä, että työnteko jatkuu ja laitetaan sarja poikki lauantaina.

Kuva: Teemu Grönroos