Kotiavaus päättyi voittoon

Tämän liigakauden ensimmäinen kotiottelu oli voitokas

MuSaFutsalin vieraaksi sunnuntai-iltaan oli saapunut Ylöjärven Ilves. Lukemien osalta tasainen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 4 – 3 (3 – 1) voittoon.

Ottelun alku ei ollut tällä kertaa rauhallista toista joukkuetta tarkkailevaa, vaan tempo oli alusta saakka kohdillaan. Jo ensi hetkillä pääsi Jenna Oksanen kokeilemaan Saara Viitasen torjuntatyöskentelyä. Tällä kertaa Viitanen torjui hienosti Oksasen laukauksen. YIlves loi pari puolittaista paikkaa, mutta mitään suurta hätää ne eivät tuottaneet. Avausmaali nähtiin ajassa 05.27, kun Jasmin Ylikrakan hienon kuljetuksen päätteeksi Anni-Elina Luotonen liukui pallon maaliin Ylikrakan syötöstä. MuSaFutsal oli lähellä karata parin maalin karkumatkalle, mutta Viitasen torjunnat ja tolpat olivat eri mieltä. YIlves tasoitti ottelun ajassa 09.02. YIlveksen paine oli lopulta liikaa Siiri Liljalle, joka tuplatorjunnan jälkeen ei ehtinyt enää reagoimaan kunnolla Elina Korsumäen laukaukseen. Pari minuuttia myöhemmin Alina Virtala taisteli maalin edessä pallon pitseihin Netta Hannulan esityöstä. Pelin painopiste oli vieraiden puolella ja MuSaFutsalin puolustuspelaaminen oli hyvällä tasolla eikä Lilja joutunut venymään. 3 – 1 taukojohtoon MuSaFutsal iski itsensä ajassa 16.49. Ylikraka antoi kulman alas asti Liljalle, jonka lähettämä pallo meni Ylikrakan hienon ohjauksen jälkeen maaliin.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueen komentoa. Alkuhetkillä luotiin muutama maukas paikka lisäosumille, mutta ilman tulosta. Lähimpänä oli Hannula, jonka hyvän juoksun jälkeen laukoi vain reilun pallonmitan ohi takatolpan. Sitten iski musta hetki kotijoukkueella. Muutaman minuutin sisään YIlves iski kahdesti ja peli oli tasan. Ensin onnistui Emmi Rauhala ja tasoitusosumasta vastasi Heisi Linjamaa. Maalin jälkeen pelin painopiste kääntyi heti vieraiden päähän. Viitanen esitti tukun hienoja torjuntoja pitäen lukemat tasoissa. Viimeisen vitosen alkajaisiksi Virtala karkasi puolittaiseen läpiajoon eikä erehtynyt ja MuSaFutsal siirtyi 4 – 3 johtoon. Viimeiset kolme minuuttia YIlves haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla. Lilja oli kuitenkin aina tiellä ja summerin soidessa lukemat 4 – 3 ja pisteet jäi Poriin. Joukkueiden parhaina palkittiin Alina Virtala (MuSaFutsal) ja Elina Korsumäki (YIlves).

MuSaFutsalin maalivahti Siiri Lilja oli ottelun päätyttyä onnellinen. Onnellisuuteen oli aihettakin, sillä voittoa oli todistamassa 176 henkilöä. Liljan ottelu oli omasta mielestään vähän kaksijakoinen. Pari helpohkoa takaiskua, mutta lopussa tulleet muutama torjunta ja voitto veivät illan plussalle. Liljan mukaan rauhallisuus oli voiton tae. ”Peli tuntui olevan hetken sekaisin siinä jakson puolivälin paikkeilla, jossa takaiskutkin tulivat, mutta hyvin kerättiin itsemme ja painettiin töitä loppuun saakka”, jutteli Lilja taiston tauottua.

Seuraavaksi matkataan Tampereelle Ilveksen vieraaksi ensi viikon lauantaina. Seuraavan kerran kotona pelataan lauantaina 9.11 klo 16, kun FTK saapuu kylään.

Netta hannula ja alina Virtala olivat kumpikin pelipäällä sunnuntaina

Netta hannula ja alina Virtala olivat kumpikin pelipäällä sunnuntaina