MuSa avaa kakkosen HJS:n vieraana

Musan salaman otteluohjelma 2022

Musan Salaman ja Kakkosen B-lohkon otteluohjelma on julkaistu. Otteluohjelmaa leimaa pelipäivien epäsäännöllisyys. Tämä johtuu siitä, että mm. maajoukkuepäivät vaikuttavat otteluohjelmiin kun sarjassa on Ilveksen, Klubin ja Hongan reservijoukkueet. Lisäksi sarjassa on poikkeuksellisesti 13 joukkuetta tänä vuonna, joka aiheuttaa tiiviimmän ottelutahdin.

- Ihmisiä paljon kiinnostanut puheenaihe on missä MuSa pelaa? Siihen vastaus on MuSa pelaa stadionilla ja yhden tai mahdollisesti 2 peliä MuSassa. Musassa pelattavista peleistä infoamme myöhemmin kevään aikana. Järjestely on kokonaisarvio, johon on osallistuneet joukkueen valmennus, johtokunta ja operoivat työntekijät. Meillä seurassa on 11v11 vaiheen pelaavia joukkueita poikkeuksellisen paljon, joille myös Musan kentän laatuvaatimus pitää olla kunnossa. Eli P17, T18 pelaavat valtakunnallista sarjaa ja naiset lisäksi Kakkosta. Musan kentän käyttörajoitukset viikkotasolla on sitä luokkaa että pelatessamme pelit siellä, se tarkoittaisi myös edustusjoukkueen harjoittelua MuSassa, jolloin juniorit ja muut väistyisivät alta. Musassa harjoittelevien juniorien kenttätilanne on tällä hetkellä sellainen, että se ei mitenkään mahdollista tätä järjestelyä. Lisäksi viime vuonna uusittu stadionin nurmi, sekä edustusjoukkueen harjoittelun infra (pukukoppi, harjoituskentät) ovat Stadionin läheisyydessä.

Otteluohjelmassa tulee muistaa, että siihen vaikuttaa aina kahden joukkueen ohjelma. Siellä on esimerkiksi pelipäiviä, joiden olisimme mielellämme halunneet olevan viikonloppuna mutta joko omasta, vastustajan tai kenttien tilanteesta ollen se ei ole ollut mahdollista. Porissa mm. järjestetään kesällä kahdet koko viikonlopun yleisurheilukisat, lisäksi lentonäytös, joka saattaa estää pelaamisen ilmatilan/melun vuoksi. Näiden sijaan saamme muutamia kivoja pelejä iltavaloissa pelattavaksi.
- Ohjelman kohokohta on Suomi-Arenan ja Jazzien välissä keskiviikkona 13.7 pelattava MuSa- Fc Jazz paikallisderby, jolloin paikkakunta kuhisee turisteja.
- Joukkueen rakennus ja osittain harjoittelukin on ollut jonkun verran repaleista. Tähän syitä on useita, (viime vuoden joukkueen hajoaminen, toiminnan uudelleenorganisointi, pelaajatilanne, korona jne. ) mutta käsitykseni mukaan yhtään pistettä ei vielä talvella jaeta. Vanha sanontaa lainatakseni "Se ketä alus hossuu se lopus vässyy". Sarjan alkaessa ja kesän mittaan MuSa tulee saamaan jalkeille hyvän joukkueen ja voidaan myös ääneen sanoa että MuSaa ei kannata unohtaa sarjan kärkitaistelusta, vaikka toisenlaisia puheita on jo kuulunut.
- Pelaajaosastolla tulee vielä maaliskuun aikaan tapahtumaan asioita, jotka saattavat muuttaa ennakkoasetelmat oleellisestikin. Vireillä tulevaan kevääseen on muitakin mielenkiintoisia juttuja, kuten seuran ensimmäisestä kuudesta vuosikymmenestä kertova kirja. Kirja on erittäin mielenkiintoinen ja sisältää tarinan muotoon kirjoitettuja otantoja vuosikymmeniltä, seuran toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi summaa vallitsevan tilanteen.