Ei kautta ilman maalia A-P:lle (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Ei kautta ilman maalia A-P:lle (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Ensimmäinen kotitappio - MYPA parempi lukemin 1-2

Sarjanousijat MuSa ja MYPA kohtasivat lauantaina Stadionilla. Ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta lopussa MuSan omaan maaliin.

MuSa aloitti ottelun pirteästi ja peli pyörikin enimmäkseen MYPA:n alueella. Paine tuotti tulosta, kun neljännestä kulmasta syntyi 23. minuutilla ottelun ensimmäinen maali. Taiki Kagayama laittoi matalan keskityksen, johon A-P Pihlainen laittoi jalkansa väliin ja pallo maaliin. Kuitenkin, kuten Jaro-pelissäkin, vieraat tasoittivat jo seuraavalla minuutilla. Kaarel Usta pisti pallon oikeaa alakulmaan ohi MuSa-maalivahdin Janne Järnstedtin. Maalin jälkeen MYPA sai paremmin pelistä kiinni. Tasalukemissa mentiin puoliajalle.

Toinen jakso oli tasainen. MuSa sai luotua paikkoja, mutta viimeistely jäi uupumaan. Boksin sisällä joko päädyttiin syöttelemään liikaa tai puskut ja laukaukset menivät ohi tai yli. Positiivista näissä oli Samuli Virtanen, jonka hienoista haastoista ohi MYPA:n puolustajan saivat nämä tilanteet alkunsa. Kuitenkin 83. minuutilla MYPA:n pelaajan keskitysyritys päättyi isäntien kannalta epäonnekkaasti, kun pallo kimposi MuSan Matias Sallilan jalasta omaan maaliin. MuSa yritti vielä tasoitusta, mutta tuloksetta.

Virtasen ohella MuSan kolme parasta olivat maalin syöttänyt Kagayama sekä varmasti puolustuksessa häärinyt Jussi Välilä. Ottelua oli seuraamassa 666 katsojaa.

Valmentaja Ville Ulasen kommentit:

"Kyllä aika koville ottaa tällainen hävitä. Tuolla nurmen kunnolla se on juuri tuollaista, mitä nähtiin, sama se oli Jaroa vastaan kotiavauksessa. Silti me pystyttiin pelaamaan tarvittavan hyvä peli tuolla kentällä. Tarkoitus oli haastaa heidän laitapuolustajia ja siinä mielestäni onnistuttiinkin. Mutta niin kuin kaveri sanoi, ei ne maalivahdin torjuntoja ollut. Päästiin sinne boksin sisälle, mutta sitten laukaukset ja puskut menivät yli tai ohi."

Ullen mukaan peli aaltoili puolin ja toisin:

"Molemmilla oli muutaman minuutin jaksoja. Välillä toinen joukkue pelasi hyvin ja välillä toinen. Mielestäni pallollisessa pelissä tämä oli meiltä kauden paras suoritus, erityisesti tuolla kentällä."

"On se toki hienoa, että peliä pystytään vielä kehittämään, mutta voittaminen on kuitenkin se juttu."

Loukkaantuneina sivussa olivat maalivahti Tomi Mikkelsson, pitempään sivussa ollut Ronald Karlsson, Rudi Dieter, Aleksi Pöntinen sekä loppukauden sivussa oleva Samu-Petteri Mäkelä.

Pelit jatkuvat heti ensi keskiviikkona, kun AC Oulu matkaa Poriin vieraaksi klo 18.30. Ottelu on #YkkönenTekeeHyvää -teemapeli.