Essi Helanderista tyttöfutiksen valmennuspäällikkö – Jussi Ylinaatu ja Timo Suontaka ikäluokkajoukkueiden valmentajiksi

Musan Salaman naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Essi Helander on nimetty seuran tyttöjalkapallon valmennuspäälliköksi. Valinnan taustalla on seuran ajatus kehittää toimintaympäristöään ammattimaisempaan suuntaan niin harjoittelun kuin kentän ulkopuolisen toiminnan osalta.

Tyttöjen pelaajapolku on rakentumassa hyvää vauhtia kansalliselle huipputasolle. Siitä tuore esimerkki on Amelia Luotosen siirtyminen liigatasolle Tampereen Ilveksen riveihin. Luotonen kehittyi Musan Salamassa ikäluokkansa maajoukkuetasolle, ja paukutteli viime kaudella Kakkosessa läjäpäin maaleja.

– Olen iloinen, että Essi jatkaa projektiaan seurassa. Olen keskustellut hänen kanssaan tyttöjen junioritoiminnasta pitkin kautta. Hän on tehnyt tärkeää työtä koko porilaisen tyttö- ja naisjalkapallon eteen jo vuosia, kehuu valmennuspäällikkö Jeferson Pires.

Selkeää linjaa eteenpäin

Hän pitää tärkeänä, että seurassa jatketaan selkeällä linjalla suunnitelmallisesti.

– On tärkeää, että Essin apuna on myös osaavia valmentajia. Musassa on mahdollista tyttöpuolella harrastaa ja jatkaa kilpatason toimintaan erittäin laadukkaassa valmennuksessa, Pires sanoo.

Hänen mukaansa tarkoitus on kasvaa tyttöpuolella edelleen ja tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus jalkapallon pelaamiseen Musan Salamassa.

– Seuraavat kaksi vuotta tyttöjen huippuvaiheessa tehdään paljon töitä, jotta saamme myös jatkossa maajoukkuepelaajia Porista.

Maalivahtivalmentajana jatkava Ville Laiho on myös ilahtunut pestistä.

– Oma jatko on ollut selviö siitä asti kun selvisi, että niin Pires kuin Essikin jatkavat. Yhteinen tavoite on tarjota mahdollisimman laadukas ympäristö tytöille ja auttaa heidät eteenpäin niin pitkälle jalkapallon parissa kuin mahdollista, Laiho sanoo.

Jussi Ylinaatusta 15-vuotiaiden päävalmentaja

Seura tiedottaa myös muista valinnoista. Junioritoiminnasta aiemmilta vuosiltakin hyvin tuttu Jussi Ylinaatu on valittu T15-joukkueen päävalmentajaksi. Ylinaatu vastaa valmennuksesta yhdessä Mira Ravantin kanssa.

– Olen tyytyväinen sopimukseen MuSan kanssa. Se mahdollistaa kehittymiseni valmentajana ja tarjoaa alustan suunnitelmallisen sekä tavoitteellisen toiminnan toteuttamiseen.

Hänen mukaansa tyttöjalkapallo on ollut Salamassa nosteessa jo jonkin aikaa.

– Seurassa on hyvä henki ja paljon osaavia tekijöitä. MuSassa nuorille tyttöpelaajille on tarjolla mahdollisuus kehittyä huippupelaajaksi, mutta myös harrastaa jalkapalloa omien tavoitteiden mukaisesti. On ollut hieno nähdä, miten nuoremmista ikäluokista nousee jatkuvasti uusia, parempia pelaajia, Uskon, että Porissa olisi tilausta joukkueelle, joka pelaisi lähivuosina vähintään Naisten Ykköstä.

Valmentajan sopimus ulottuu marraskuuhun 2025.

Timo Suontaka aloittaa 18-vuotiaiden päävalmentajana

Pitkään valmennustöissä mukana ollut Timo Suontaka aloittaa T18-joukkueen päävalmentajana. Myös hänen sopimuksensa jatkuu marraskuuhun 2025 asti.

Hän jakaa Ylinaatun ajatukset.

– Musassa on jo useamman vuoden ajan tehty hyvää työtä tyttö- ja naisjalkapalloilun eteen. Seura on antanut hyvän mahdollisuuden kehittää omaa oppimistani valmentajana ja kannustanut hakeutumaan valmentajakoulutuksiin.

Hänen mukaansa uusi kahden vuoden valmentajasopimus on osoitus siitä, että Musa haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä valmentajien kanssa.

– Näin saamme rauhassa kehitettyä T18-joukkuetta. Tällä hetkellä meillä on useampia potentiaalisia pelaajia, joilla on mahdollisuus nousta naisten edustusjoukkueeseen lähitulevaisuudessa.

Kaiken ytimessä on työnteko ja sitoutuminen.

– Jos haluamme kehittää pelaajia ja saada heitä kohti Suomen huippua niin myös valmentajien on kehityttävä ja haastettava itseään. Se vaatii pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä. Kilpailu on kovaa ja mitään ei saada ilmaiseksi, Suontaka muistuttaa.

Uutista päivitetty: Jussi Ylinaatun kanssa ikäluokkajoukkueen valmennusvastuun jakaa Mira Ravantti.