Espoossa nähtiin erilainen kokoonpano, paljon maaleja ja kortteja – Akatemia hoiti homman silti

Pori Akatemian sunnuntain ottelu Etelä-Espoon Palloa tarjosi varmasti jokaiselle jotain. Porilaiset olivat liikkeellä hieman totutusta poikkeavalla avauskokoonpanolla: Ilmari Kerminen pelasi maalissa ja avauksessa nähtiin muun muassa Olli Meronen ja Leevi Ristikallio. Puoliajalla Otto teki tilaa Oliver Meroselle. Myös Tiitus Leppijoki kirjautti peliaikaa ottelussa.

Maaleja tuli lopulta kahdeksan kappaletta ja kortteja saman verran. Pääasia on se, että Akatemia hoiti ilotulituksen nimiinsä maalein 3-5. Kummatkin Meroset onnistuivat maalinteossa ja sarakkeeseen pisti yhden täysosuman myös Miiro Tähkänen. Yksi maali merkittiin omaksi maaliksi ja viidennen pisti sisään Akinpelu.

– Ensimmäinen puoliaika lähti hyvin liikkeelle ja energiat olivat kohdillaan. Kaksi maalia tuli nopeasti. Sitten pallonhallinta siirtyi enemmän espoolaisille, mutta lopputuloksena taisi olla enemmän se että tunteet kuumenivat, analysoi valmentaja Aki Pietikäinen.

Prässitason nosto auttoi ratkaisevasti

Toisella puoliajalla Akatemia nosti prässitasoa. Ottelun hallinta siirtyi jälleen porilaisille.

– Prässääminen oli niitä asioita, joista puhuimme myös ennen ottelua ja se onnistui toisella jaksolla.

Ottelun ratkaisumaaliksi päätyi Oliver Merosen ottelun 63. minuutilla tekemä maali. Espoolaiset pääsivät vielä maalin päähän, mutta lopullisen ratkaisun pisti sisään Akinpelu 79. minuutilla.

Akatemian taival jatkuu seuraavaksi Pifiä vastaan.

Kuvateksti: Uusille pelureille vastuuta. Akatemia haki pisteet Espoosta hieman tavanomaisesta poikenneella kokoonpanolla.