Entinen MuSa-junnu Matti Mattsson kävii Rullaattorien vieraana – Uimari arvostaa jalkapallon yhteisöllisyyttä

Säännöllisesti toimistolla kokoontuvat Musan Salaman Rullaattorit saivat viime viikolla vieraakseen porilaisen ja mikä ettei myös kansainvälisen urheilumaailman huipulta. Hän on tietenkin Matti Mattsson, jolla on myös omaa pelaajataustaa Musan Salaman junioreista.

Jalkapalloa Pinomäen suunnalla kasvanut Mattsson pelasi aikoinaan teini-iän kynnykselle. Pelipaikkana oli puolustaja. Tahtotaso ja koko olivat pelipaikalle omiaan. Taitoa oli kenties vähemmän, mutta kova yrittäminen ja tinkimätön asenne harjoitteluun kantoivat hedelmää.

Sitten oli tehtävä lajivalinta: uinti ei ollut huonompi vaihtoehto, jos ajattelee miehen menestystä kansainvälisesti ja kansallisesti. Vuoden Urheilija-valinta vuodelta 2021 kertoo, että tulokset puhuvat puolestaan.

– Yhteisöllisyys, sitä jalkapallosta varmasti kaipaa. Kun altaassa ollaan merkittävä osa hereilläoloajasta, se on tietysti yksinäistä, Mattsson pohtii.

Uinnissa Mattsson harjoitteli porukassa vuoteen 2012 asti. Sitten ryhmä hajosi, ja harjoittelusta on tullut yksinäisempää. Harjoittelu on uinnissakin kunniassa, ja siihen pitää sitoutua kunnolla. Käytännössä arkipäivät kuluvat pitkälti altaassa.

– Yli kymmenen vuotta on käytännössä vedetty yksin. Joukkuelajien yhteisöllisyyttä osaa arvostaa, hän sanoo.

Mattsson on ollut suomalaisen uinnin harvoja valopilkkuja viime vuosina. Takavuosien menestyslajin mitaliodotus on ollut usein porilaisen harteilla. Lajia harrastetaan edelleen, mutta menestyksen suhteen kannattaa olla kärsivällinen.

– Tulevaisuutta on vaikea arvioida, mutta sanotaanko että kyllä niitä uusia huippuja joskus varmasti tulee. Pieniä valonpilkahduksia on. Nyt Romanian EM-uinteihin on menossa kuusi uimaria, ja on mielenkiintoista nähdä, miten heillä menee.

Matti Mattssonin ajatuksia voit tsekata myös Musan Salaman Instagramista!

Kuva: Olli Välimäellä ja Matti Mattssonilla riitti mukavaa juteltavaa. (Kuva Marko Viherlehto.)