Ensimmäinen kotiottelu eteni Salaman hallinnassa

Urheilukeskuksen tekonurmella tapahtui perjantaina, kun sekä miesten että naisten edustusjoukkueet pelasivat viikonlopun ottelunsa samana iltana. Molemmat keräsivät taskuunsa kokonaiset kolme pistettä, mutta mikään ei tullut ilmaiseksi. 

Naisten ottelu päästiin aloittamaan puoli yhdeksältä ja pelaamaan valoissa.  Pelaajat astelivat lämpimään iltaan noin sadan silmäparin eteen hieman erilaisista lähtökohdista, sillä MuSalla oli ensimmäiseltä kierrokselta alla voitto, mutta vierasjoukkueen pistetili oli vielä avaamatta.

Ottelu alkoi hieman tunnustellen, eikä vaarallisia maalipaikkoja tai pitkiä pallonhallintajaksoja nähty kummaltakaan joukkueelta. Ottelutapahtumat pysyivät enimmäkseen FC Espoon kenttäpuoliskolla, sillä MuSa pyrki estämään vieraiden pelin avaamisen jo mahdollisimman korkealta. Vieraat taas hyökkäsivät tilaa saadessaan suoraviivaisesti Salaman selustaan, jota puolusti hyvin laajalta alueelta mainion ottelun pelannut Tiina Lilja. Muutamat maalia kohti suuntautuneet espoolaisten laukaukset poimi varsin varmasti MuSan maalia vartioinut Jenna Saari. Salaman parhaan maalipaikan järjestivät Matilda Vehmasto ja Wilma Ahola, mutta Vehmaston oikealta laidalta lähteneeseen matalaan keskitykseen ei Ahola hyvästä juoksustaan huolimatta aivan ylettynyt.

Toiselle jaksolle saapui hieman turhautunut kotijoukkue, joka lähti nostamaan vaatimustasoa ja tekemään kaikkensa, jotta täysi pistepotti jäisi Poriin. Vaarallisia tilanteita saatiinkin aikaan varsin nopeasti, mutta FC Espoon maalilla hienoja otteita esittänyt maalivahti Iida Peltola piti vieraat mukana pelissä. Useita kulmapotkuja saanut MuSa pääsi jo lähestulkoon maaliviivalle, mutta ei onnistunut runnomaan pelivälinettä verkkoon. Lopulta 53. peliminuutin kohdalla Mira Pärssinen siirsi kotijoukkueen ansaittuun 1-0 johtoon iskemällä pallon vierasjoukkueen maaliin lähietäisyydeltä.

Ottelutapahtumat jatkuivat maalin jälkeenkin MuSan hallinnassa vieraiden välillä hyökätessä vaarallisesti vastaan. MuSa vaihtoi kahdesti, kun kentälle johtoasemaa puolustamaan tulivat Siiri Männistö ja Esther Granberg. Lopulta noin 80. minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen laituri Matilda Vehmasto onnistui kuljettamaan vastustajan boksiin ja hänet jouduttiin pysäyttämään rikkeen arvoisesti. Rangaistuslaukausta asettui laukomaan MuSan kapteeni Sanni Välilä, joka iski lukemiksi 2-0. Näihin lukemiin ottelu myös kovan taistelun jälkeen päättyi ja kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa.

Valmentaja Ville-Petteri Laiho ei ollut pelin alusta erityisen mielissään, vaan koki joukkueen tyytyneen vastustajan määrittelemään tempoon ja jättäneen omaa potentiaaliaan käyttämättä. “Puoliajalla totesimme, että ottelu on nyt käännettävä meille tavalla tai toisella. Kaunista pelin ei aina tarvitse olla, mutta pisteet on tästä pystyttävä ottamaan. Heräsimme ja onneksemme emme liian myöhään.” Toisella jaksolla näkyivät paremmat etenemismallit ja palloa pystyttiin liikuttamaan maata pitkin. “Työ palkittiin ja teimme kaksi erittäin ansaittua maalia, jotka toivat meille kolme ansaittua pistettä.”

Saari, Välilä, Lilja, Tuominen (77. Granberg), Vehmasto, Stenbacka, Mattila, Parttimaa (85. Kumpuniemi), Pärssinen, Ahola, Lehtonen (66. Männistö).

Seuraavaksi MuSa jahtaa pisteitä äitienpäivänä sunnuntaina 12.5. Silloin Urheilukeskuksen tekonurmelle saapuu HyPS Hyvinkäältä.