Ei enempää eikä vähempää kuin DERBYN VOITTO!

Pori Akatemian P15 ykkösen ensimmäinen kotipeli rakasta paikallisvastusta, FC Jazzia vastaan pelattiin aurinkoisessa säässä, missäpä muualla kuin Vemplillä. Alunperin iltapeliksi aseteltu ottelu aikaistettiin alkavaksi jo klo 1100, mikä laittoi hieman painetta järjestävälle vapaaehtoisväelle. Yhtäkaikki, aamulla aurinko paistoi ja kahvit ja makkarat olivat valmiina toivottamaan kaikki 136 katsojaa seuraamaan tätä hegemonikamppailua.

Pojista huokui jo ennen ottelua itsevarmuus, päättäväisyys ja voittamisen halu. Ensimmäisten minuuttien aikana oli havaittavissa pientä jännitystä Akatemian puolella, mutta pankki räjäytettiin jo ottelun seitsemännellä minuutilla, kun kasa pelureita tökki vuorollaan palloa maaliin. Kolmen Jazz-pelaajan kautta kimpoilleen pallon vetäisi Heikki maaliin, mutta tilastoihin jäi merkinnäksi oma maali. Ensimmäinen puolikas siis Akatemialle iloisesti 1-0. Kopissa saattoi aistia todellisen Rooman aikaisen gladiaattoritunnelman, kun penkeillä istui toinen toistaan itsevarmempia pelaajia.

Toinen puolikas tarjoili herkkua jo 65 minuutin kohdalla, kun Jasper latasi sydämensä kyllyydestä lähes 25 metristä roikkopallon, ja kas: Jazz oli yllätetty jo toistamiseen. Tilanne 2-0. Pelin loppu aaltoili puolelta toiselle, ja kuten arvat saattaa, Akatemia pudotti peliään puolustukselliseksi. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla, 81´ Jazz sai kuin saikin kavennuksen aikaan, mutta pillin soidessa pelin päätöksen merkiksi, seisoi tulostaululla kotijoukkueen hyväksi numerot 2-1.

Raportin voi päättää hymyillen päävalmentajan sanoihin: ”Olen todella tyytyväinen pelaajien puolustamiseen ja haluun voittaa kaksinkamppailut, sitä kautta saatiin haluttu lopputulos. Hyvä viikonloppu, kun derbyvoiton lisäksi perjantaina Sauvosta haettiin P15 kolmosessa vierasvoitto.”