Anni-Elina Luotosen tehopäivä PJK:n turma

Luotonen johdatti neljällä tehopisteellään MuSaFutsalin voittoon

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja PJK:n maalilla torjunut Lilli Sandström joutui alusta lähtien töihin. Ennen avausosumaa hän joutuikin venymään pariin hyvään torjuntaan, kun MuSaFutsalin veräjänvartija Martta Perälä sai olla maalillaan melko rauhakseen. Avausosuma syntyi ajassa 05.39. MuSaFutsal rakenteli ensin rauhassa omassa päässä, kunnes Luotosen syöttö tavoitti oikealta Iina Heikkilän. Haltuunoton ja pienen keskustaan leikkauksen jälkeen lähti terävä ja tarkka laukaus tolpan kautta pitseihin. Ottelu eteni kotijoukkueen hallitessa tapahtumia, eikä PJK pystynyt juuri lainkaan luomaan vaarallisia tilanteita. MuSaFutsal siirtyi kahden maaliin johtoon jakson puolivälin jälkimmäisellä puoliskolla. Elina Setälä syötti hyökkäyspään rajapotkun keskiympyrän tuntumaan Luotoselle, jonka laukaus upposi verkkoon. Luotosen päivän toinen osuma syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi. Hän itse oli antamassa rajapotkua oikealta keskiviivalta, josta MuSaFutsal pelasi nopeasti vasemmalle kaistalle Netta Hannulalle, joka kuljetuklsensa päätteeksi käänsi pallon keskelle, johon Luotonen oli tehnyt liikkeen. Voitetun väännön jälkeen hän pääsi ohjaamaan pallon nuottaan. MuSaFutsal loi avausjaksolla useita hyviä tilanteita nopeiden syöttöjen ansiosta. Sandström piti joukkueen mukana pelissä torjunnoillaan. Tauolle lähdettiin MuSaFutsalin 3 – 0 johdossa.

Toinen jakso eteni avausjakson kaltaisesti. PJK:n hyvät maalipaikat ovat laskettavissa yhden käden sormilla, mutta MuSaFutsal loi tilanteita useampaankin lisäosumaan. Päivän neljäs osuma oli MuSaFutsalin historian 950.maali liigassa. Sen sai nimiinsä Jasmin Ylikraka ja maaliin esityön teki kaksoissisko Minttu Ylikraka. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Hannula viimeisteli kotijoukkueen viidennen maalin tarkalla laukauksella takakulmaan. Osuma syntyi kulman jälkitilanteesta. MuSaFutsal käytti hyvin hyödykseen PJK:n matalan prässilinjan ja piti palloa useasti pitkiä aikoja liikutellen omalla puoliskolla. Hyökkäyksiin lähdettiin usein sitten nopeasti ja terävästi ja niitä yritettiin päättää hyvillä yrityksillä. Yksi sellainen hyökkäys tuotti myös osuman, kun Sini Lauermaa eteni keskikaistaa ja jakoi pallon oikealle Setälälle, jonka passi löysi maalin edestä Minttu Ylikrakan. Hän voitti ensin puolustajansa kaksinkamppailussa ja pääsi ensimmäisenä palloon ja laukoi taululle lukemiksi 6 – 0. PJK haki kavennusosumia lopussa nostaen Sandströmiä ylös. Lähes heti ensimmäisestä pallonhallinnasta he loivat pelin parhaan paikkansa. Essi Salonen syötti muodostelman läpi maalille Jenni Niemiselle, mutta Perälä torjui tilanteen hienosti ja piti nollansa. Viimeisellä minuutilla Hannula viimeisteli loppulukemat nopean hyökkäyksen päätteeksi Jasmin Ylikrakan syötöstä. Näin MuSaFutsal otti 13.voittonsa putkeen ja nosti pistesaldonsa 51:een. Eroa toisena olevaan YIlvekseen on kahdeksan pistettä, mutta YIlves on pelannut kaksi ottelua porilaisia vähemmän. Joukkueiden parhaina palkittiin Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal) ja Lilli Sandström (PJK).

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat parin viikon päästä kärkimatsilla, kun joukkue matkustaa YIlveksen vieraaksi maaliskuun 4.päivä. Runkosarjan viimeinen kotiottelu on vuorossa viikkoa myöhemmin, kun KaDy saapuu Poriin lauantaina 11.3.