Alina ja Oona kehittyivät Helmari-turnauksessa – ”Jäi tosi hyvä fiilis turnauksesta!”

Kaksi Musan Salaman pelaajaa nähtiin vuonna 2009 syntyneiden Helmari-turnauksessa juhannusviikolla Eerikkilässä.

Alina Ylinaatu ja Oona Kosunen olivat mukana neljän päivän mittaisessa turnauksessa. Heille kokemus oli paitsi jännittävä, myös erittäin opettava oman pelaamisen ja joukkueena pelaamisen kannalta. Ikäluokan tytöt olivat jaettu 12 eri joukkueeseen maantieteellisen sijainnin mukaan.

– Jäi tosi hyvä fiilis turnauksesta. Kun tässä on saanut asiaa sulatella, on todella hyvä olo. Oma pelaamiseni ei välttämättä ollut parasta mahdollista, olisi pitänyt pelata enemmän omien vahvuuksieni kautta. Joukkueen kannalta ajateltuna meidän pelimme kehittyi koko ajan, ja jos vertaa ensimmäistä ja viimeistä matsia, niissä oli suuri ero, keskikentällä pelaava Ylinaatu kertoo.

Turnauksessa oli paljon pelaajia, jotka eivät aiemmin olleet pelanneet yhdessä. Se loi omaa haastettaan, samoin myös se, että pelitapa saattoi olla hyvinkin erilainen kuin omassa joukkueessa.

– Pelasin Team Alasessa, ja sijoituimme turnauksessa sijalle 11. Pelitapa oli hieman erilainen kuin on aiemmin tottunut, joten siinä oli vähän uutta opittavaa. Piti koko ajan miettiä, missä liikkuu, kun moni pelaaja oli tottunut omassa joukkueessaan pelaamaan kolmen pelaajan keskikentällä. Vielä sellainenkin yksityiskohta meillä oli, että laitapakit pelasivat ikään kuin paljon leveämmällä kuin mihin olen tottunut, Ylinaatu sanoo.

 

Alkujännityksen jälkeen omaan pelaamiseen tuli selkeää lisäarvoa, ja homma alkoi tuntua hyvinkin mielenkiintoiselta.

– Omaa mielenkiintoa loi sekin, että joukkue oli entuudestaan toisilleen aika vieras. Sikäli oli hienoa nähdä, miten hyvin porukka hitsautui yhteen ja pelaaminen kehittyi ihan koko ajan. Turnaus oli ylipäätäänkin todella hienosti järjestetty. Siellä oli paljon ammattilaisia, jotka halusivat auttaa koko ajan. Heistä sai paljon apua: meni vaan rohkeasti juttelemaan, ja ihmiset olivat avuksi. Kaiken kaikkiaan oli todella hyvä turnaus, josta sai paljon apua omaan arkeen ja harjoitteluun, Ylinaatu kiittelee.

 

Oona Kosusen mukaan kyseessä oli hyvin kiva ja onnistunut reissu.

–  Jäi paljon oppia mukaan, ja oli todella hieno kokemus. Pelit olivat erittäin korkeatasoisia, ja niissä näki sen, missä oman ikäluokan kärki menee. Se ei ole mitenkään saavuttamattomissa. Tämän lisäksi sain viikon aikana uusia kavereita, ja sain hyvin peliaikaa. Oli iso kunnia olla myös yksi joukkueen kapteeneista, Kosunen kiittelee.

Valmennusosasto saa myös kiitosta.

– Oikeastaan kaikki toimi hyvin. Turnauksesta jäi hyvä mieli, ja viikon aikana sai paljon hyvää oppia lajista, Kosunen sanoo.