18-vuotias keskikenttäpelaaja saapuu Musan Salamaan – sopimuksessa koeaika

Musan Salama vahvistuu 18-vuotiaalla Abdulqoyoum Idowu Akinpelulla. Sopimuksessa on koeaika. Kyseessä on nigerialainen keskikenttäpelaaja, joka on nähty tällä viikolla joukkueen harjoituksissa.

Pelaaja saapuu Poriin yhteistyöseurasta FC Ilajin akatemiasta. Hän on pelannut akatemiajoukkueessa vastuullisessa roolissa, ja on nähty myös joukkueen kapteenina.

Akinpelu aloittaa ottelut ensi viikolla Pori Akatemian paidassa. Akinpelun tulolla varaudutaan samalla siihen, että joku tai useampi edustusjoukkueessa nähty nigerialainen jatkaa matkaansa korkeammalle sarjatasolle. Kaikki ovat käyneet talven aikana testijaksoilla, ja on odotettavissa että yhden tai useammankin matka jatkuu Porista toisaalle.

Edustusjoukkueen keski-ikä on tällä hetkellä nuori, 19 vuotta. Tästäkin huolimatta joukkueen tavoite on alkavalla kaudella kilpailla tosissaan sarjanoususta.

– Viime keväänä nähty sekoitus omia nuoria pelaajia sekä muutama ulkopuolinen vahvistus osoittautui hyväksi yhdistelmäksi P20- karsintasarjassa. Kun pelaamisen laatu on parempaa, myös pelaajat kehittyvät paremmin. Meillä onkin taas tavoite kehittää pelaajiamme karsintasarjan aikana, jotta olemme sitten valmiimpia kun Miesten sarja alkaa. P20 joukkue tavoittelee jälleen paikkaa SM-sarjassa, kertoo seuran valmennuspäällikkö Jeferson Pires.

Akatemiajoukkueen valmennusvastuun ottaa Aki Pietikäinen. Pietikäinen on aloittanut Uefa B -koulutuksen ja osana koulutusta vastaan P20 joukkueen peluuttamisesta.

Apuvalmentajina ovat Jussi Välilä, Teemu Heinonen ja Pires. Maalivahtivalmentajana on Ville Laiho, fysiikasta vastaa Marko Meronen. Fysioterapeuttina on Bastian Haber.

Uutista päivitetty: Lisätty tieto Aki Pietikäisen aloittamasta Uefa B -koulutuksesta.